SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P19 - 1

Välkommen till Torns IF P19

Torns IF P19 spelar säsongen 2024 i nationella P19 Div. 1 - Region 1, där vi möter lag från Skåne, Halland och Blekinge. Detta är andra året i rad som vi tillhör denna serie.

 

Länk till serien finns nedan:

P19 Div. 1 2024 - Region 1

 

Trupp

Truppen består av ca 22 spelare varav två målvakter. Åldersfördelningen i truppen är 16-19 år där drygt 75% är 18-19 år.

 

Träning

Träning sker fyra gånger per vecka. Varje vecka har ett par spelare chansen att rotationsträna med A-laget som spelar i Ettan Södra. Målvaktsträning sker regelbundet tillsammans med A-laget.

 

Mål & Syfte

Lagets primära syfte är att utveckla varje enskild spelare i största möjliga utsträckning så att de kan nå vårt A-lag. De senaste åren en eller ett par spelare lyfts upp från P19 till A-laget efter varje säsong. De spelare som inte når vårt A-lag försöker vi hjälpa till att hitta en passande klubb och nivå i närområdet.

 

Intresserad av vår verksamhet? 

Kontaktuppgifter finns här.

Summering av försäsongen
2024-04-11 20:27

En lång försäsong är nu till ända och under de tre månader vi har varit igång har ett nytt arbetssätt implementerats i anfallsspel vilket spelarna har svarat riktigt bra på, och vi har tagit tydliga kliv i vår speluppbyggnad. Även vårt defensiva spel har förbättrats där vi blivit kompaktare i vårt uppställda försvarsspel och snabbare i våra defensiva omställningar.

 

Sett över de träningsmatcher vi har spelat har resultat och prestationer varierat. Tidigt på året blev det en tydlig vinst mot Hittarp, som försökte pressa oss högt, samt en tydlig förlust mot ett duktigt och effektivt Trelleborg. Efter det har vi spelat både mot seniorlag, där vi blivit klart bättre att stå emot i det fysiska spelet, och juniorlag från serier över och under oss. Överlag har träningsmatcherna givit en bra mix av spelande lag samt de lite mer cyniska som står lågt och kontrar. Vissa spelare har även fått chans att spela tillsammans med A-laget, där de har presterat bra, och ännu fler har fått möjlighet till kontinuerlig träning med dem.

 

Som ledare har vi primärt tagit med oss lärdomarna som träningsmatcherna gett snarare än resultaten, och även om vissa prestationer har haft mer att önska är det tydligt att laget är på rätt väg. Viktigast av allt kan vi säga att efter tre månader känns gruppen sammansvetsad och motiverad inför säsongen.

 

På lördag väntar seriepremiär borta mot Landskrona Bois. I vår träningsmatch för en månad sedan blev det en uddamålsförslut (1-2) där vi var nöjda med vår speluppbyggnad men mindre nöjda i sista tredjedelen. Detta har också varit ett tydligt fokusområde sedan dess och i vårt genrep mot BK Olympic såg det ut som att vi tagit tydliga steg i rätt riktning runt motståndarnas mål. Oavsett hur det gick och såg ut senast kan vi vara säkra på är att det kommer bli en tuff match även denna gång.

Summering av ligacupen och inför premiären
2023-04-10 09:00

Ligacupen är nu avslutad och det blev klara förluster mot Halmstad och HIF men lite jämnare match mot Kalmar. Närmst poäng var vi mot MFF och Häcken där det blev 3-2 förlust i båda matcherna. 

 

Idag är det seriepremiär på hemmaplan, vi får besök av Hässleholms IF. 

Hässleholm är ett spelande lag som vi har respekt för på förhand, kommer krävas ett koncentrerat Torn med mycket löpmeter för att vinna matchen.  

Vi kommer in till matchen med bra känsla då det blev en tydlig vinst förra veckan med klara 7-0 mot division 4 laget Hyllinge. Prestationen var superbra men mest av allt var vi nöjda med att spelarna fortsatte spela med koncentration och hårt arbete matchen genom.

Förlust mot Kalmar
2023-03-03 21:59

Vi tog emot Kalmar, vädret var strålande och det var mycket folk som kom för att stötta oss. Tyvärr blev det förlust mot ett väldigt bollskickligt Kalmar. 1-0 kom efter ett inspel och avslut på ett tillslag, snyggt anfall. Senare i halvleken vann Liam bollen och hittade Adrian med en fin boll i djupled, deras målvakt kom långt ut och skulle få undan bollen men Adrian gick som alltid in i duellen med full kraft och fick bollen på sig och med sig. Han placerade sedan in bollen till publikens glädje, 1-1 stod sig till mitten av andra halvleken. Från ena sidan av straffområdet slog de ett inlägg mot bortre ytan där spelaren tog ett avslut på volley som var på väg ut till inspark men där dök en Kalmarspelare upp och glidtacklade in bollen.

Medan vi jagade en reducering fick dom en frispark slutet på matchen, skickligt direktavslut som innebar 3-1 vilket blev slutresultatet.

På söndag tar vi emot Halmstad, hoppas ni kommer för att stötta laget!

3-2 förlust mot Häcken
2023-02-22 22:17

Det blev en smärtsam förlust med 3-2 borta mot Häcken. Vi vill börja med att tacka alla tillresta föräldrar och vänner, vi vann definitivt matchen på ”läktaren”.

Summering och framåtblick
2023-02-07 10:00

Sedan november har nytillträdde Amir tillsammans med tränarkollegan Simon fortsatt Torns satsning för att skapa en ännu bättre träningsmiljö och trupp inför 2023. Träningsmiljön har redan förstärkts och kommer förbättras ännu mer med tiden.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 16:00
1 - 0  
Sön 12/5 19:00
3 - 0  
Sön 5/5 16:00
0 - 1  
Lör 27/4 13:00
0 - 5  
Sön 21/4 16:00
1 - 3  
Lör 13/4 12:30
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram