Samling:11:30
Matchreferat Torns IF - Falkenbergs FF
2022-10-31 15:04
Jubel efter 1-0 framför klacken. Foto Stefan Robért

Torns IF var tillbaka på Tornvallen för andra helgen i rad där de gästas av tabelltvåan, laget vid havet, Falkenbergs FF. Senast Torn spelade mot Falkenberg var under säsongspremiären där motståndarna lyckades norpa vinsten med ett mål.

Falkenberg startade med boll och hemmalaget började direkt jaga och sätta hög press. Efter långt uppspel får Falkenberg målläge där skottet blockeras av Tobias Karlsson. Bollen studsar tillbaka och andra skottet gå utanför mål.

Redan efter tre matchminuter lyckas Torn ta ledningen. Ludvig Bergman utnyttjar ett slarvigt tillbakaspel till målvakten i Falkenberg, Nadeem Omar. Omar slår en alltför svag pass menat till sin mittback som Bergman skickligt plockar upp och slår in bollen i nät på en touch. Hög press och ihärdighet belönar Torn med en snabb ledning.

Bara minuten efter bryter en av Falkenbergs anfallare bollen utanför Torns straffområde och slår in den till sina medspelare. Passen skapade kalabalik framför målet och Robin Hofsö hittade finurligt en öppning som möjliggjorde kvitteringen.

Falkenberg fortsatte med en rad anfall och konstant hög press. Det tuffa kämpandet gjorde att gästerna kunde ta ledningen i den tolfte matchminuten efter att Wilhelm Ärlig får en djupledsboll vid kortsidan som han kan skicka vidare till Godwin Aguda som står helt omarkerad i straffområdet. Efter knappa tolv minuter av spel ligger Torn under med 1-2.

En relativt händelselös kvart senare blir tränaren för Torns IF, Richard Ringhov, tilldelad ett gult kort efter öppet missnöje mot domsluten. Båda lagen har haft flertal anfall och farliga lägen men endast två skott har nått mål, och båda har enkelt plockats av respektive målvakt. Torn får sin första riktiga målchans sedan deras mål i form av en hörna, 30 minuter in i matchen. Ett ypperligt inlägg som går över målvakten och når Edvin Svallings panna vid bortre stolpe. Bollen går precis utanför och Torn lyckas inte att kvittera.

Den sista märkvärdiga händelse innan halvlek sker när Godwin Aguda får till ett skott från en konstig vinkel i straffområdet. Lyckligtvis för Torn finns Rasmus Norlander i mål som lugnt kan avvärja faran. Bollen går ut till inkast och kort därefter blåser domaren av, hemmalaget går in i halvtid i underläge. Matchen är jämn och kan ta vilken riktning som helst.

Kort in i andra halvlek hittar Falkenberg flera öppningar vid Torns straffområde och är flera gånger nära till skott. Anfallet slutar när Wilhelm Ärlig hittas med boll precis utanför straffområdet. Ärlig drar till med ett kraftigt skott och om målet hade varit 15 meter högre hade Falkenberg kunnat utöka sin ledning - Torns inspark. Minuter senare uppstår en kollision mellan Godwin Aguda och Osama Khattab som tvingar av de båda från plan. Matchen fortsätter och kort därpå återvänder spelarna till planen.

Efter en timme spelat får Falkenberg ytterligare ett läge där de kan utöka sin ledning. Godwin Aguda slår in bollen från högerkanten till Robin Hofsö som drämmer till med en volley som precis går över ribban. Samtidigt tilldelas Edvin Svalling ett gult kort för lite väl öppet missnöje med tidigare domslut.

I den 73:e minuten lyckades Torn kvittera genom ett skickligt och onekligen vackert framspel. Sju av tio utespelare fick ta del av anfallet och röra boll innan den landade hos Noah Christoffersson som lätt kunde placera bollen i bortre hörnet. Amir Ayari stod för den sista och avgörande passen innan målet.

Spelet fortsätter och de båda lagen strävar ivrigt efter ledningen. Spektakulärt spel från Torn under de sista minuterna men dessvärre skapades inga målchanser. Falkenberg var nära att klämma in ett sista mål i den andra tilläggsminuten efter en välplacerad hörna. Lyckligtvis fanns det ett antal Torn försvarare som parerade skottet. Domaren blåste av efter fem tilläggsminuter och matchen slutade 2-2. Hemmalaget hade ett fenomenalt spel och gav sannerligen Falkenberg en utmaning.

Text: Morris Welinder