En klubb - ett hjärta
Herr

Malmö FF - Torns IF, 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
2018-07-03 14:30
Torn har idag spelat en träningsmatch som vi inte har aviserat om i förhand eftersom matchen var stängd för såväl åskådare som media. När Malmö FF sökte träningsmotstånd inför återstarten av Allsvenskan föll valet på Torns IF.
Det var ett inspirerat Torn som gick ut på Stadion i Malmö där man alltså skulle spela mot de regerande svenska mästarna, som ställde upp med sitt bästa lag. Matchen idag spelades i formatet 3 x 30 minuter.

Malmö tog tidigt ett initiativ i matchen och tornspelarna var kanske påverkade av vilket lag som stod för motståndet under de inledande minuterna. Malmö kunde också ta ledningen tidigt i matchen genom Carlos Strandberg som gjorde 1-0 redan efter några minuters spel.

Torn fick dock mer att säga till om efter hand och stod upp allt bättre, även om man inte hade några längre perioder av bollinnehav under den första ”perioden” av matchen.

Den andra delen såg ännu bättre och roligare ut för Torns del. Då var man framme och hotade hemmaförsvaret flera gånger. Vid två tillfällen tvingades malmöförsvaret att ta gula kort för att hindra Astrit Seljmani från att rinna igenom till friläge.

Inför och under den tredje 30-minutersperioden byttes det friskt i båda lagen. Torns inhoppare Omar Hamid stod för framspelningen när en annan inhoppare, Adrian Podsiadly, fick ett utmärkt läge framför mål och kunde slå in kvitteringen till 1-1. Då återstod det cirka 10 minuter av speltiden.

De avslutande minuterna gick klart i Malmös favör. Torn såg ut att bli en smula oorganiserade i matchens slutskede efter alla byten. Med cirka 6-7 minuter kvar att spela tilldömdes Malmö en straffspark som Alexander Jeremejeff säkert förvaltade och gav Malmö ledningen på nytt.

I slutminuterna kunde Malmö fastställa slutresultatet till 3-1 genom Anders Christiansen.

Förlusten till trots så var det en riktigt stark insats av Torn som visade att man kunde stå upp bra mot allsvenskt motstånd.

Vi tackar Malmö FF för ett professionellt bemötande och en god match och tackar också för förtroendet vad det gäller val av motståndare.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:

Ett trevligt avbrott i serielunken ... vi kunde bara inte säga nej till denna matchen, fast vi är inne i sluttampen av seriespelet inför sommaruppehållet. Att få spela på Stadion i Malmö mot ett ordinarie Malmö FF hade nog inte många trott vi skulle få göra, men nu har vi gjort det.

Vi är inte riktigt med när Malmö tar ledningen efter ett par minuter, men sedan tar vi oss in i matchen. Ligger rätt i positioner och vårdar bollen. Vi kvitterar med 10 minuter kvar efter ett fint anfall efter en spelvändning och ett inspel. Sedan gör Malmö 2 mål sista 7 minuterna och det är inget att säga om.

Bra jobb av hela truppen idag. Nu tar vi med detta in i seriespelet.