Serie:DM Herrar slutspel
Samling:18:00
DM: IF Lödde – Torns IF, 0-4 (0-1)
2018-06-12 23:40
Tränare Richard "Kalle" Ringhov gläds åt kvällens 4-0-seger på Tolvans IP i Löddeköpinge.
Det blev till slut klara siffror när Torn ikväll besegrade division 3-laget IF Lödde i åttondelsfinal i DM. I och med segern är Torn klara även för nästa års upplaga av Svenska Cupen.
Mot ett försvarsinriktat Lödde lyckades Torn ändå få arbetsro genom att få in ett ganska tidigt ledningsmål i matchen. Redan efter tolv minuters spel så kunde Niclas Lundberg trycka in 0-1 från nära håll efter en hörna där målvakten inte nådde bollen och det blev en tilltrasslad situation framför mållinjen.

Det hade kunnat bli en ännu behagligare resa för Torns del om Astrit Seljmani hade haft millimetrarna på sin sina fyra minuter senare, men hans avslut från snäv vinkel träffade insidan av den bortre stolpen och studsade ut.

Under mittendelen av den första halvleken såg det sämre ut för Torns del och Lödde kunde öka sitt bollinnehav.

Under slutdelen av halvleken återtog Torn kommandot, men man hade svårt att få till det avgörande momentet och kom inte till många riktigt heta lägen mot ett samlat Löddeförsvar.

Hemmalagets enda riktiga farlighet i den första halvleken kom i slutsekunderna. En löddespelare stormare fram mot en målvaktsretur, men Torn hann rensa innan hemmaspelaren nådde bollen. Ställningen i halvtid var 0-1.

Direkt i inledningen på den andra halvleken blev det lite nerv i matchen då hemmalaget fick en diskutabel straffspark. En frispark lyftes in i straffområdet där Niklas Nilsson som vanligt nådde högst och nickade bort bollen. Kort därefter kolliderade Torns målvakt Gustav Sjöberg och Löddespelare som båda försökte nå samma boll som Niklas redan hade förpassat därifrån. Domaren bedömde situationen som att Gustav gjorde sig skyldig till en regelvidrighet och utdömde således en straff för hemmalaget samtidigt som Gustav fick syna det gula kortet. Gustav har ju dock visat sig vara något av en straffspecialist och han räddade också den efterföljande straffen och såg till att Torn behöll ledningen i matchen.

Efter en inte alltför bra inledning från Torn i den andra halvleken så kunde man dock ändå stärka sitt grepp om matchen efter 59 minuters spel när man utökade sin ledning till 2-0. Nyss inbytte Tobias Karlsson stod för en fin framspelning till Niclas Lundberg till höger i straffområdet. Trots ganska snäv vinkel lyckades Lundberg få bollen i mål via den närmaste stolpen och Torn hade utökat sin ledning till 2-0.

Efter det kändes det som att Torn hade god kontroll på matchen, även om Lödde stack upp i en och annan attack. Efter 79 minuters spel kom nästa mål för Torn. Ett riktigt fint anfall för Torn som avslutades med att André Johansson spelade in bollen framför mål där Tobias Karlsson kunde göra 0-3 från nära håll.

Två minuter senare hade Lödde en fin reduceringschans när man kom igenom till höger i Torns straffområde, men avslutet gick utanför den bortre stolpen.

Torn skulle dock få ytterligare ett par chanser och i den 88:e minuten kunde man fastställa slutresultatet till 0-4. Omar Hamid slog ett fint inlägg från höger som nådde Andreas Åkerlund som kom vid den bortre stolpen och nickade in matchens sista mål.

Det blev en klar seger för Torn som också kunde glädja sig åt inhopp för såväl André Johansson som Ludvig Bergman i den andra halvleken. De båda är nu tillbaka i spel efter skada och konkurrensen om platserna hårdnar.

Tränarkommentar:

Vår målsättning idag var egentligen två stycken. Dels att vi givetvis skulle vinna matchen men också att vi skulle lägga så lite kraft som möjligt. Detta tycker jag vi visade. Man kan bara kallt konstatera att det ska vara stor skillnad mellan div 1 och div 3 annars vore det något fel. Det är dock inte alltid lätt att vinna matcher på beställning men idag kontrollerade vi matchen från första till sista avblåsning. Nu laddar vi inför lördagens drabbning mot klassiska Åtvidaberg på klassiska Kopparvallen."