Torns IF - IFK Malmö 3-1 (3-0)
2018-02-25 17:14
André Johansson med bollen. Foto: Lola Nilsson.

I går lördag spelade Torns IF sin tredje träningsmatch för året. Torn tog sin tredje raka seger när IFK Malmö slogs tillbaka med klara 3-1 efter 3-0 i paus.

I förra årets seriespel i division 2 var IFK Malmö det enda laget som Torn förlorade ”dubbelmötet” mot, efter att Torn förlorat på bortaplan och spelat oavgjort på hemmaplan. Enligt de rapporter hemsidan fått var dock lördagens seger odiskutabel. Tre raka mål i första halvlek kunde till och med varit något mål större. I andra halvlek spelade Torn sämre, men man skapade ändå ett par klara målchanser som inte förvaltades.

Se även:

Tränarkommentar:
I den 14:e minuten slog André en hörna som Astrit nickade i mål. I den 20:e minuten jobbade Astrit fram bollen i straffområdet, spelade den tillbaka till André som slog på ett skott som målvakten räddade, men returen gick rakt ut och André slog då in sin egen retur. I den 30:e  minuten slogs en hörna in från vänster och bollen skulle nickas bort av en försvarare men den gick till en felvänd Astrit som slog bollen tillbaka över målvakten i mål.

I halvtid snackades det mest om av vi bara skulle köra på och vi tryckte på lite detaljer i vårt anfalls- respektive försvarsspel. I andra halvlek startade vi med två rena frilägen och det borde stått minst 5-0 men vi brände bägge genom Astrit och Åke. Det ena friläget var en total upprullning av det gula försvaret, men målvakten räddade. Istället gick IFK upp i ett av sina få anfall och får en straff, som dessutom var klar. Mål och 3-1 istället för 5-0.

Matchen kändes därefter helt avslagen och vi hade total kontroll på matchen. Dock borde vi jobbat ännu hårdare. Andra halvlek präglades av flera tekniska fel och stundtals dåligt anfallsspel. Vi vinner dock klart och insatsen är godkänd. Nu kör vi på i veckan, sedan väntar Halmia på bortaplan på lördag.