Torns IF - IFK Värnamo, 1-3 efter förl. (1-1, 0-0)
2017-08-24 08:21
Ca 575 personer var på plats på Tornvallen / Foto: Göran Lenz
Torns IF hade oavgjort, 1-1, efter full tid i svenska cupen mot IFK Värnamo från superettan. Matchen gick till förlängning där Torn till slut fick ge sig med sammanlagt 1-3. Trots förlusten så stod Torns IF för en mycket bra insats igår kväll.
Länkar:

Tränarkommentar:
Det är med blandade känslor man vaknar upp efter drabbningen i går kväll. Jag är otroligt nöjd med prestationen. Att vi över 120 minuter minuter kan prestera så pass bra är starkt. Man ser knappt skillnad på att det skiljer två divisioner mellan lagen. Vi är nära men når inte ända fram.

Vi spelar bra och positiv fotboll matchen igenom. I första halvlek tycker jag vi har de flesta och hetaste chanserna. Vi går till pausvila med ett resultat 0-0.
Tycker inte det var så mycket att orda om i halvlek utan vi sa att vi skulle köra på.

I andra halvlek så drog Värnamo upp tempot inledningsvis och det kändes som att dom fått order om att döda matchen tidigt. Vi ligger rätt i positionerna och efter inledningen så spelar vi upp oss igen. Det är ett ställningskrig och alla går stenhårt in i varje närkamp.

Kring den 80:e minuten så gör Värnamo 0-1 och de flesta tror väl att matchen är avgjord. Direkt flyttar vi upp folk och trycker längre bollar. Vi får ett tryck på dom och i den 91 minuten så får Putte bollen i straffområdet och blir samtidigt sparkad i ansiktet. Klar straff. André sätter den och förlängning är ett faktum.

I förlängningen går bägge lagen stundtals på knäna och alla byten är gjorda. Vi har en nick av Putte i stolpen. I andra förlängningskvarten avgör Värnamo med 7-8 minuter kvar. När vi sedan flyttar fram så kommer 1-3.

Mörkret lägger sig över vallen och för femte året är vi ute ur cupen. Tycker dock att vi är tillbaka i gammal god form. Den som gjorde oss till serieledare i våras. Nu gäller det att smälta detta och ta med sig det spelmässiga från igår. Nu är det seriespelet som gäller och inget annat. Åter till vardagen.

Fullt fokus inför lördagens långa bortamatch mot Räppe.

Vill också passa på att tacka alla som gjorde kvällen till ett starkt minne. Alla ideella krafter där alla har ett positivt engagemang smittar av sig på oss som skall stå för den sportsliga prestationen. Tack!