Torns IF - IFK Hässleholm, 4-2 (1-1)
2017-08-06 20:13
Jubel i Torn efter att Ludvig Bergman gjort 4-1. Foto: Göran Lenz/apb.se
Torns IF befäste idag sin serieledning när man hemmabesegrade IFK Hässleholm med siffrorna 4-2.
Länkar:
Tränarkommentar:
Jag tycker vi vinner rättvist idag. Vi kom inte riktigt upp i nivå i första halvlek. Jag tycker vi skapar tillräckligt för att leda i halvtid, men starkt att komma tillbaka efter deras ledningsmål. Självklart är Åkerlunds kvittering i den 45 minuten viktig för fortsättningen av matchen.

I andra halvlek tycker jag att vi maler ner Hässleholm totalt och de tre målen vi gör är vi väl värda. Hässleholms reducering till 2-4 kommer i matchens sista minut.

En halvbra dag på jobbet kan man väl sammanfatta det. Tycker ändå att vi större delar av matchen spelar bra och det bådar gott för framtiden.

Richard "Kalle" Ringhov

Sammanfattning:
Torn fortsätter att vara svårbesegrade. I förra veckans omstart efter sommaruppehållet fick man förvisso nöja sig med en poäng mot IFK Malmö, men i veckan har det spelats ytterligare två hemmamatcher och det har resulterat i två segrar för ett Torn som alltså nu är uppe i 18 (!) raka tävlingsmatcher utan förlust sedan senaste förlusten i seriepremiären mot IFK Malmö den 8:e april.

Dagens gäster var IFK Hässleholm som något oväntat ligger sist i tabellen. Laget har dock högre kapacitet än så och man var också fram till idag obesegrade efter sommaruppehållet efter två raka oavgjorda resultat.

Jag var själv inte på plats från start i dagens match, utan anlände lagom för att få se Torn ta ledningen med 2-1 drygt tio minuter in på den andra halvleken.

Enligt rapporterna gjorde inte Torn någon bra första halvlek. Torn inledde bra, men IFK Hässleholm tog ledningen efter en hörna ungefär mitt i den första halvleken. I slutet av halvleken kunde Torn komma tillbaka och man fick också in ett viktigt kvitteringsmål precis före halvtidsvilan genom Andreas Åkerlund.

I den andra halvleken tog Torn tidigt kommandot och efter drygt tio minuters spel tilldelades man en straff sedan lagkapten Daniel Thulin gjorts omkull i offensivt straffområde. Straffen slogs som vanligt av André Johansson som säkert gav Torn ledningen med 2-1.

Torn kunde därefter utöka sin ledning till 3-1 i den 68:e minuten när Oscar Ahlgren slog till direkt efter ett inspel i straffområdet.

När sedan 4-1 kom efter i den 76:e matchminuten så var matchen definitivt avgjord. 4-1 nickades in av Ludvig Bergman från ganska nära håll efter en väl slagen högerhörna från Daniel Thulin.

Torn hade därefter flera goda möjligheter att ytterligare utöka sin ledning i slutminuterna. Bland annat hade man ett avslut i stolpen. Det var dock gästerna som skulle göra matchens sista mål genom en drömträff på övertid som gick rakt upp i det högra krysset. Därmed fastställdes slutresultatet till 4-2.

En viktig trepoängare för Torn för att inte de jagande lagen skulle komma närmare. Torn leder nu serien med fem poäng före nya tabelltvåan Hässleholms IF som visat stark form på sistone och är det enda laget i serien med full pott efter uppehållet. Torn har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge med sina fem poängs försprång, men ännu återstår det 30 poäng att spela om.

Efter en lång serie av hemmamatcher i rad väntar nu en bortamatch för Torns del i nästa omgång när man gästar Kvarnby IK på lördag. Av tradition brukar Torn ha svårt just på bortaplan mot Kvarnby där det har blivit klara förluster de senaste åren. Det något som man förhoppningsvis kan ändra på kommande helg.

Text: Andreas Wallerstig