2017-08-02 22:00
Vinsten ikväll gjorde att vi tog oss till andra omgången av Svenska cupen.
Länkar:

Tränarkommentar efter matchen:

Matchen ikväll slutade med vinst 1-0. Första halvlek var helt klart till oss. Vi skapade tre heta chanser och borde gjort ett par mål. Jag tycker att vi bjöd på bra fotboll. Vi höll i bollen på ett bra sätt och skapade som sagt ett par heta chanser också. Närmast var Oscar med en nick rakt framifrån och Åkerlund med ett skott som målvakten tippade i stolpen och sedan ut till hörna.

I halvlek sa vi att vi skulle fortsätta ha tålamod och inte bjuda på någonting.

I andra halvlek så jämnade spelet ut sig. Vi trummade på och i den 56:e minuten kom Adrian ut på kanten och spelade in bollen längs marken och Oscar kunde stöta in den från ett par meter. Spelet böljade sedan fram och tillbaka och i takt med att klockan tickade iväg så började Rosengård trycka på med längre bollar. I den 83 minuten kom dom igenom men Philip gjorde en kanonräddning.

Vi vann rättvist och är därmed klara för andra omgången som för övrigt lottas imorgon klockan 13.00 på fotbollskanalen.se.

Richard "Kalle" Ringhov
Tränare Torns IF

Sammanfattning, publicerad torsdag
Gårdagens match i Svenska Cupen på Tornvallen var ganska välbesökt med tanke på att det var cupens första omgång mitt i sommaren.

Torn mötte ett välbekant lag i form av FC Rosengård som förra året avancerade till division 1 från Torns serie via kvalspel. I år kämpar Rosengård i botten av division 1, samtidigt som Torn är i toppen av division 2.

Torn har gjort väldigt bra resultat mot just Rosengård de senaste åren. Ikväll tog man sin sjätte raka seger mot Malmölaget sedan våren 2015. Därför vet jag inte om jag vill hålla med om tidningsrubriken att Torns vinst ska ha varit en skräll.

I den första halvleken var det mestadels Torn som förde spelet och hade till synes god kontroll. Man skapade också några bra möjligheter att ta ledningen, men man lyckades inte förvalta någon av sina möjligheter och ställningen i halvtid var 0-0.

I den andra halvleken var det gästerna som inledde bäst. I den 55:e minuter hade Rosegård ett riktigt bra läge i straffområdet, men Tornmålvakten Philip Mårtensson räddade. Niklas Nilsson lyckades därefter med en fin volleyrensning dessutom förhindra att bollen gick ut till hörna.

Det var dock Torn som skulle göra matchens första och enda mål efter ett fint anfall i den 65:e matchminuten. Mouhammed-Ali Dhaini fick bollen till höger utanför offensivt straffområde. Han stod för en fin framspelning när han stack in bollen till Adrian Podsiadly i straffområdet. Adrian avancerade med bollen rakt ner mot kortlinjen och slog en boll i sidled in framför mål som hittade fram till Oscar Ahlgren som från nära håll kunde trycka in 1-0!

Efter ledningsmålet hade Torn länge ganska bra kontroll på matchen. Med cirka kvarten kvar av ordinarie speltid hade Torn inom loppet av bara ett par minuter tre goda möjligheter att avgöra matchen genom ytterligare ett mål.

Rosengård skulle dock samla kraft till en slutforcering under övertidsminuterna då man var framme och hotade i offensivt straffområde några gånger. Riktigt farligt blev det i den femte och sista övertidsminuten då gästerna hittade in till en fri spelare till höger i straffområdet, men en utrusande Philip Mårtensson kunde avvärja och därmed hålla nollan ännu en gång hemma på Tornvallen i år.

Torns IF är därmed vidare till omgång 2 i Svenska Cupen för femte gången i modern tid. Samtliga gånger man har kvalificerat sig för cupen så har man också avancerat till den andra omgången. Nu hoppas vi att det blir ett roligt motståndarlag denna gång så att vi kan få ännu en publikfest på Tornvallen. Vad vi redan vet är att det kommer att bli ett lag från antingen Allsvenskan eller Superettan från Södra delen av Sverige. Lottningen kan man som sagt följa direkt på fotbollskanalen.se idag klockan 13:00.

Text: Andreas Wallerstig