Torns IF - Kvarnby IK, 2-0 (0-0)
2017-04-28 21:24
Första målet dröjde länge. Men till slut fick Torn utdelning och kunde vinna hemmamatchen mot Kvarnby IK rättvist med 2-0.
Tränare Richard "Kalle" Ringhov ger sin syn på kvällens match:

"-Dagens seger var helt välförtjänt. Första halvlek är formidabel och det är inte ofta man inte har något att säga i halvlek. Den var den klart bästa på mycket länge. Sedan blir man ju lite stressad när det dröjer ända till minut 70 men efter det kunde vi andas ut. Vi gör det mesta rätt idag. Kvalité och aggressivitet präglade matchen".

Sammanfattning:

Den första halvleken ikväll både inleddes och avslutades med en klar målchans för Torn. Däremellan hade man två träffar i ramen samt ett otal inläggslägen och ”halvchanser”.  Gästerna var farligt framme vid något enstaka tillfälle, men det var klart övertag för Torn både spelmässigt och i antalet målchanser. Ställningen i halvtid var dock 0-0.

I den andra halvleken hade Torn en bra period inledningsvis då man var djupt nere i offensivt straffområde flera gånger under de inledande fem minuterna. Därefter jämnade Kvarnby ut spelet och det kändes då inte längre lika självklart med en hemmaseger.

Torn fick dock till slut utdelning efter 70 minuters spel. Christopher Nilsson slog ett inlägg från sin högerkant. I straffområdet var en Kvarnbyspelare först på bollen och nickade den. Dock blev det ingen bra riktning på nicken för gästernas del då bollen gick i riktning mot målet och där höll sig Patrik ”Putte” Östlund påpassligt framme och nickade bollen i mål. 1-0 till Torn!

Målet blev förlösande för Torn som nu åter kopplade ett klart grepp om matchen. Torn började nu återigen skapa mer eller mindre farliga situationer på löpande band och i den 80:e minuten avgjorde man matchen med ytterligare ett mål. En frispark från vänstersidan lyftes in framför mål där Patrik Östlund gick upp i en höjdduell med målvakten som resulterade i att bollen studsade över mållinjen. Vi som stod bakom mål kunde inte avgöra om det var ”Putte” eller målvakten som förpassade bollen i mål, men 2-0 var i alla fall ett faktum!

Torn hade nu god kontroll på matchen och hade bud på ytterligare mål innan slutsignalen ljöd. En rättvis 2-0 seger där Torn hade ett klart övertag under stora delar av matchen, men där man ändå hann bli ganska orolig under en period i den andra halvleken.

I nästa omgång väntar en riktigt tuff uppgift i form av en långväga bortamatch mot IFK Berga, seriens enda fullpoängare efter tre omgångar.

Text: Andreas Wallerstig