IFK Hässleholm - Torns IF, 1-2 (1-1)
2017-04-22 17:53
Segermålet av André Johansson. Foto: Göran Lenz, apb.se
Äntligen kom idag den första trepoängaren i seriespelet för Torns herrar i den tredje omgången efter att man bortabesegrat IFK Hässleholm.
Enligt rapporterna så hade Torn ett ganska klart grepp om dagens match uppe i Hässleholm. Ändå dröjde avgörandet till slutminuterna då Torns segermål kom först med mindre än tio minuter kvar att spela av matchen.

Det var dock riktigt skönt att första segern kom nu efter två inledande matcher där man inte har varit nöjda med resultatet.

Ett stort tack även till Michael Forssander som på ett föredömligt sätt såg till att förse oss supportrar med uppdateringar från matchen då ingen av oss ordinarie twittrare hade möjlighet att vara på plats

Vi passar även på att nämna vårt damlag här då de, samtidigt som herrarna var i Hässleholm, passade på att vinna med 5-1 (1-1) i hemmapremiären på Tornvallen och även de ta sin första seger i årets seriespel!

Nu ser vi fram emot att det äntligen är hemmapremiär för herrarna på fredag då man tar emot Kvarnby IK som har inlett seriespelet likadant som Torn genom att inleda med en förlust för att sedan spela oavgjort och därefter ta sin första seger idag.

Text Andreas Wallerstig

Nedan följer tränare Richard "Kalle" Ringhovs summering av dagens match:

"-Mycket nöjd med segern idag. Vi följer det vi sagt och även om det är en aning krampaktigt i andra halvlek så vinner vi helt rättvist. Ledningsmålet är en kanon ribba in från 20 m genom Andre. Sedan kvitterar Hässleholm i mitten av första halvlek på ett självmål. I andra halvlek så blir det svårt fast IFK får en spelare utvisad efter 60 min. Vi blir stressade och därför känns det fantastiskt skönt när domaren pekar på straffpunkten med 8 minuter kvar. Andre sätter den säkert.

Vi vinner helt rättvist och det känns inte som att IFK skapar en enda het målchans under matchen."