Lunds BK - Torns IF, 0-0
2017-04-13 21:57
Kvällens Lundaderby slutade oavgjort, 0-0.

Sammanfattning:

Det blev inga mål i kvällens Lundaderby. I den första halvleken skapade Torn möjligheter som borde ha resulterat i mål, men man fick inte utdelning.

Matchens kanske bästa målchans kom redan i den tredje matchminuten. Torn tog sin in till höger i offensivt straffområde och bollen nådde Andreas Åkerlund som kastade sig framför den bortre stolpen för att styra bollen i öppet mål, men han fick inte rätt riktning på avslutet och bollen gick istället tillbaka till hemmamålvakten.

I den 16:e minuten var det oerhört nära igen när Patrik Östlund nickade bollen i stolpens insida. Även stolpreturen blev farlig då Östlund nickade på nytt, men han fick inte bollen på mål.

Efter en fin inledning av Torn jobbade Lunds BK sig in i matchen något. Hemmalaget hade några hörnor som blev resultatlösa men framför allt en riktigt god möjlighet i den 20:e minuten då Fredrik Karlsson fick ta emot bollen bara några meter framför mål, men Torn kunde avvärja.

Torn hade en boll i mål i den 31:a minuten efter nick från Patrik Östlund. Dock blåste domaren av honom för ruff.

Utöver detta hade Torn i slutet av den första halvleken flera riktigt bra skottlägen precis utanför straffområdet, men avsluten var för tama för att vålla några bekymmer för hemmamålvakten.

Första halvlek gick klart i Torns favör sett till antalet klara målchanser.

Torn inledde piggt även i den andra halvleken. Halvleken var inte ens en minut gammal när Andreas Åkerlund spelades fram till ett öppet läge i straffområdet. Han försökte sig på en lobb som gick strax över. Han var dock dragen i tröjan och med lite tur kunde Torn ha fått en straff här, men domaren valde att fria.

När knappa timmen var spelad hade Torn ytterligare en möjlighet när Patrik Östlund nickskarvade framför mål, bollen gick dock utanför.

Så långt såg det ändå lovande ut för Torns del med tanke på att laget gjort en stark slutforcering i sina senaste matcher. Idag skulle dock den sista halvtimmen bli den period i matchen där Torn skapade klart minst.

Torn fick inte alls till offensiven och Lunds BK kunde på nytt jämna ut matchen. Det blev en ganska händelsefattig avslutning på matchen, men Lunds BK kändes lite farligare mot slutet. I den 85:e minuten hade hemmalaget en farlighet i form av ett inlägg från vänster där Tornspelarna hade hamnat fel i positionerna. Bollen gick dock precis över hemmaspelaren framför mål och istället kom ett avslut ur snäv vinkel bortom den bortre stolpen som gick i burgavelns utsida.

Slutresultatet blev således 0-0 och ännu en gång så blev det oavgjort i Lundaderbyt, vilket det alltså har blivit samtliga fem gånger som lagen har mötts sedan förra året.

Text: Andreas Wallerstig

Nedan följer tränarens ord om matchen:

Man får väl ta till den gamla klyschan, "nöjd med arbetsinsatsen men inte med resultatet". Tycker vi har de klart vassaste chanserna sett över hela matchen inklusive en stolpträff. Matchen var tät och det var tuffa dueller. Vi hade ett par riktigt vassa chanser i första halvlek genom dels Andreas Åkerlund som mitt framför mål i en trång situation inte fick till det utan målvakten kunde rädda. Putte Östlund hade en nick i stolpen som var värd ett bättre öde. Fredrik Karlsson i LBK hade ett upplagt läge mitt framför mål men Philip räddade.
I halvlek så var vi överens att vi skulle fortsätta som vi gjort i första halvlek. Känslan var bra när vi gick ut. I andra blev det lite hafsigt spel och det böljade fram och tillbaka men inget av lagen fick till det.

Vi var besvikna efter matchen. Vi höll dock nollan och tog vår första poäng i årets seriespel. Spelet var bättre och vi hade en högre aggressivitet än förra helgen mot IFK Malmö.