Torns IF - Hittarps IK, 4-2 (0-1)
2017-04-02 11:04
I genrepet inför seriespelet i lördags besegrades Hittarps IK med sifforna 4-2 hemma på Tornvallens konstgräsplan.
Lördagens drabbning mot favoriterna i västra tvåan, Hittarp, slutade med vinst, 4-2. Det jag ville se var ett aggressivt Torn, både i försvarsspelet men också i anfallsspelet.
I första halvlek blev vi oftast tillbakapressade men dock inte så att Hittarp skapade några direkta farligheter. Dom hade mycket boll på mittplan och spelade oftast igenom oss. Vi kom inte riktigt rätt i positionerna utan blev oftast bolltittare. I den 26:e minuten gjorde Hittarp 0-1 på en hörna. En omdiskuterad sådan där Tornspelarna menade att fasthållning skett i boxen. Detta sker ju allt som oftast men man såg att det var en inövad variant och sett ur den synvinkeln så får vi väl erkänna att det var en bra variant. Hittarp hade också två klockrena skott utanför straffområdet i ribban, dels i den 31:e men också i den 33:e minuten. Putte hade ett friläge i den 42:a minuten som var värt ett bättre öde.
I halvlek ändrade vi lite detaljer både framåt och bakåt. Vi hade förordat ett stort tålamod i försvarsspelet och detta tyckte vi hade fallit väl ut.
Andra halvlek startade i ett högt tempo. Det syntes att vi hade bestämt oss i omklädningsrummet att vi skulle ta för oss mer och redan i den 47:e minuten nickade Niklas Nilsson in 1-1 på en frispark från André. Nu var vi helt plötsligt etta på bollen och det vi pratat om såg vi nu att vi rättat till. 2-1 kom i den 65:e minuten genom Oscar på ett inlägg. 2-2 kändes billigt, ett skott utifrån som tog på en Tornare och ställde helt Philip. 3-2 genom Putte i den 76:e minuten på en retur och 4-2 genom Simon i den 90:e gjorde att vi kunde summera fyra mål i den andra halvleken från vår sida.
Det jag tycker vi gör bra det är att vi maler ner Hittarp. Det såg ut som om de kroknade sista 20 minuterna. Vi såg däremot pigga och energiska ut så vi behöver inte oroa oss för att vi inte har fysiken.

Nu samlar vi ihop oss denna veckan. Fyra pass med inriktning på anfallsspel och fasta situationer är vad som präglar veckan innan vi tar oss in till Malmö och anrika Malmö stadion på lördag då det är dags för premiär mot IFK Malmö.