En klubb - ett hjärta
Herr

Torns IF - IS Halmia, 1-1 (1-0)
2017-02-23 08:05
Torns IF hade på onsdagskvällen långväga gäster från Halmstad i en träningsmatch som slutade oavgjort, 1-1.
På onsdagskvällen gästades vi av IS Halmia. Halmia spelar till vardags i den västra tvåan. Man kvalade i fjol till div 1 men slogs ut av bl a Rosengård.
Halmia spelar en passningsorienterad rörlig fotboll. Många tekniska spelare präglar laget.
Matchen innehöll ett högt tempo. Halmia ägde mycket boll första kvarten men det skapades inga direkta problem för oss eftersom vi låg rätt i positionsspelet hela tiden. Efter den kvarten började vi också äga boll och hade flera bra kombinationer. I den 31 minuten hade Adrian och Chrille ett par fina kombinationer ute på högerkanten och till slut så piskade Adrian in ett stenhårt inlägg där Oscar dök upp, precis där han skulle, mitt i boxen. Nicken satt stenhårt över målvakten. Halmia hade med vindens hjälp ett skott utifrån i ribban och vi ett par chanser men halvtidsresultatet stannade vid 1-0.

I halvlek berömde vi spelarna, det är en gammal klyscha att man inte kan göra det i halvlek men det var befogat. Den hårda motvinden för oss hade gjort att Halmia pressade väldigt högt och det viktigaste nu för oss var att göra samma sak.
Andra halvlek var lik den första, dock med mer boll för oss. Vi hade ett par vassa chanser och Halmia ett par chanser med. I den 66 minuten så kommer det ett långt inlägg från högerkanten där en bortaspelare dyker upp på bortre stolpen. Philip försöker flytta över men Halmiaspelaren nickar på något konstigt sätt bollen ner i marken vilket ställer Philip och bollen går in i bortre.
Putte har ett friläge på slutet men dock utan resultat.
Tycker matchen för vår del visar att vi är på rätt väg. Vi jobbar hårt i 93 minuter. Har ett bra passningsspel och många bra kombinationer. Vi pratade innan om linjer i vårt försvars- respektive anfallsspel och det tyckte jag vi fick se. Mycket av det vi jobbat med på sista tiden syntes. Tycker också att vi över hela planen hjälper varandra på ett föredömligt sätt och man ser att de nya spelarna hos oss tar för sig mer och mer.