Matchnummer: 130511005
Samling:17:45
Vinst mot seniorer i Tomelilla IF
2020-09-09 08:30
Första matchen i B-lagsserien HR Division 1 Skåne spelades på Stångby IP och slutade med en seger mot Tomelilla IF.
Tomelilla IF:s mönstrade ett bra lag i dagens match. Truppen bestod av en hel del spelare som ett par dagar tidigare hade matchats i division 3, i en kombination med lite yngre spelare från ungdomslagen.

Vi inledde starkt så fort matchen startade. Motståndarna valde att falla tillbaka med samtliga spelare bakom bollen för att minimera spelyta två. Den spelidén lyckades de med, då vi under matchens gång väldigt sällan kunde hitta in med passningar i de ytorna.

Istället utnyttjade vi spelvändningar och kantspelet, men även passningar in i spelyta tre. Redan efter 25 spelade minuter hade vi fått till flera giftiga målchanser som dock ej blev mål. Eron som tidigare hade fått se sitt avslut räddas av målvakten fick i den 30:e minuten revansch när han distinkt gjorde matchens första mål genom att placera bollen i vänstra stolproten.

Vårt momentum fortsatte och vi radade upp fler chanser. Men målvakten i bortalaget agerade stabilt.
Helt plötsligt kvitterade motståndarna när det var en minut kvar till pausvilan. Där fick vi en lektion i effektiv och fokuserad seniorfotboll, där vi redan mentalt hade gått in i pausvilan. Domaren blåste av första halvlek och halvtidsresultatet var 1-1, vilket var slarvigt från vår del.

Andra halvlek var till en början jämnare, och i ett avgörande skede fick Viggo, som gjorde sin debutmatch mellan stolparna, göra dagens bästa ingripande, där han gjorde en fantastisk reflexräddning. Och således var resultatet fortsatt 1-1.

Klockan tickade vidare och matchen var fortsatt jämn, fram tills Hampus kom loss bra på sin kant och gjorde ett inspel med vänsterfoten som Emil hanterade med bravur. Trots en  motståndare i ryggen vände Emil bort sin markering och sköt in ledningsmålet med vänsterfoten. Resultatet var 2-1 och ett klassagerande från Emil som gjorde sitt första mål i Torntröjan.

Efter målet kontrollerade vi matchen på nytt likt första halvlek. Men det skulle komma ännu ett klassmål innan slutsignalen. Den här gången av Phillip som tog sig an en bra slagen krossboll i spelyta tre. Phillip bröstade ner bollen med sitt första tillslag och chippade över målvakten med nästa tillslag. Ännu ett fantastiskt mål i den här matchen och extra kul att även Phillip fick göra sitt första mål i tävlingssammanhang för Torn. 3-1 var ett faktum och det blev även slutresultatet.

En mycket givande match mot seniorer som spelar rutinerad fotboll. Killarna tog lärdom och det är bara till att jobba vidare. Kul att både Emil och Phillip gör sina första mål i Torntröjan och att Viggos i sin första match mellan stolparna redan hunnit visa upp sina fantastiska reflexer.

Wilmer och Dara som tillhör P16-truppen var även med och båda två gjorde väldigt bra inhopp. Wilmer kom in redan i mitten på första halvlek när Oliver S behövde byta och spelade sen stora delar av matchen, där han bidrog med hårt jobb och mycket bra kommunikation trots att han var en av de yngsta på plan. Dara kommer in i slutet på andra halvlek och hotar direkt offensivt, bland annat gjorde han den fantastiska framspelningen till Phillip som resulterade i det sista målet.

Vi har mycket att se fram emot i kommande matcher i B-lagsserien.