Matchnummer: 130711014
Samling:10:45
Viktigt seger mot IFK Hässleholm
2020-08-25 10:29
I helgen hade vi en längre resa för att spela bortamatch mot IFK Hässleholm som förra säsongen spelade i nationella P19 Division 1. Matchen slutade med en uddamålsseger med 2-1.
IFK Hässleholm hade inför matchen noll poäng. Ett resultat som kan vara missvisande då de gulsvarta på förhand var en av storfavoriterna i årets serie. Domaren blåste igång, och matchen hann knappt bli en minut gammal innan Olof spelade fram Matthew som säkert gjorde ledningsmålet. Det var en fantastisk inledning som dock blev kortvarig. För redan tio minuter senare blev motståndarna tilldelade en straff som förvaltades väl, och 1-1 var det nya resultatet på tavlan.

IFK Hässleholm pressade oss högt och störde oss i vår speluppbyggnad. Vid ett flertal tillfällen vann de bollen högt, dock utan att lyckas förvalta det. Här måste vi ge mycket beröm till Rasmus, Khader, Alper, Joel, Isac och Simon, som jobbade hårt defensivt i 90 minuter. I mitten av halvleken gick Matthew på ett skott från 60 meter då han hade uppfattat målvaktens höga position, men avslutet hamnade centimeter utanför målvaktens vänstra stolpe.

Efter 45 spelade minuter blåste domaren av. 1-1 var vi nöjda med, då motståndarna hade haft ett kraftigt spelövertag.

Andra halvlek blev en helt annan historia. Isac vann bollen högt i 47:e minuten och frispelade Olof som säkert gjorde matchens tredje mål och vi var i ledningen igen. Nu började hemmalaget lämna stora ytor. Isak, Theo och Jeremy skapade oreda med sin löpkapacitet och nyinbytta Eron, Jacob, Emil och Hamza förvaltade motståndarnas organisationsbrist på bästa sätt. De kom runt ett flertal gånger, och fick en del avslut mot hemmamålet. Men träffade deras avslut inte stolpen så fick de se en motståndare rädda avslutet på mållinjen.

Trots en rad med möjligheter för vår del blev det inga fler mål. Lagen hade varsin halvlek, men det det var vi som tog med oss tre viktiga poäng.