Seger mot IF Lödde U19
2020-02-08 18:28
Dagens match hemma mot IF Lödde slutade med 3-0-seger.
Det var dags för ännu en rolig match för vår del. Anledningen var att vår tidigare tränarkollega Bahir var på Stångby IP, dock klädd i gult och svart.

Vi öppnade bäst där vi redan inom 5 minuter hade tagit ledningen. Målet kom via ett inlägg, där Theo, Stefan och Kamil först kombinationsspelat ute på kanten efter en hörna. Hamza som fick inlägget drog till med avslut på sitt första tillslag, som Amil därefter styrde in i mål.

Bara några minuter senare hade motståndarna en jättechans när en fin djupledsboll hade frispelet deras vänster yttermittfältare, men Liam kom ut snabbt och tvingade bortalaget till ett svårt avslut, och det var fortsatt 1-0.

2-0 kom efter ca 30 spelade minuter via en hörna som Hannes språngnickade in.

Andra halvlek präglades av att vi hade mestadels boll, men endast halvchanser, samtidigt som motståndarna försökte komma i farliga omställningar men hade problem med passningarna i sista tredjedelen.

I andra halvlek blev våra beslut bättre, och således också passningarna i spelyta två. När vi väl fick en högre press mot oss löste vi det också bra genom en väldigt bra spelbredd och spelbarhet.

Vi utökade till 3-0 i 50:e minuten genom dagens kanske bästa anfall, där avslutet var av högsta klass från Amil, som med det målet blev tvåmålsskytt.

Under matchens slutskede fick vi jobba hårt då vi genom 4 gula kort fått syna 2 röda. Lödde fick då ett tryck på vårt mål, men Liam håller nollan trots ett friläge och en jätteräddning på en bra slagen hörna.

En stark insats av killarna. Vi tackar Lödde och Bahir och önskar dem lycka till i kommande matcher.