Matchnummer: 130724053
Samling:11:45
Seger mot Nosaby IF
2019-10-15 12:17
I söndags var det dags att spela näst sista omgången i HJ division 2. Matchen skulle spelas hemma, och motståndet skulle Nosaby IF stå för.  Matchen slutade med en 3-0 seger.
Mötet under våren med Nosaby slutade med en förlust. Vädret var strålande för en match mitt i oktober månad och förutsättningarna var bra.

Vi inledde mycket piggt när vi redan efter en spelad minut hade ett jätteläge som bortamålvakten löste bra. Vårt tryck fortsatte och strax efter första chansen fick vi till ännu en bra möjlighet som ännu en gång räddades.

Men efter de två bra chanserna första 10 minuterna fick vi problem med att hitta passningar i spelyta två och tre där motståndarna försvarade sig kompakt. I en sekvens där Nosaby försvarat sig bra vann de också bollen högt och kunde ställa om. Det resulterade i att deras duktiga anfallare nästan blev helt fri med Liam L, men fick se sitt avslut hamna utanför mål.

När det var15 minuter kvar att spela på första halvlek fick vi till ett bra anfall som Kayvan avslutade efter en bra passning av Emil och vi hade 1-0 i halvtid.

Inför andra halvlek ville vi få lite mer kontroll på matchen och komma högre upp på motståndarnas planhalva.

Sami, Liam Z, Charlie, Kamil, Liam L och Hannes gjorde ett jättebra arbete där de under hela andra halvlek spelade sig förbi motståndarnas förstapress varje gång, framförallt genom kloka beslut och bra positionering.

När väl förstapressen var avklarad gjorde hela laget det väldigt bra och fick till många avslut. Väldigt bra offensivt spel från Kacper, Noel, Kayvan, Hampus, Axel L, Birhat, Emil, Abbe och Joffi.

Joffi gjorde ett väldigt snyggt 2-0 mål i den 53:e minuten, och utökade även ledningen till 3-0 med sitt andra mål för dagen ett par minuter senare via en hörna slagen av Abbe.

Resterande 30 minuter är det spel på motståndarnas planhalva och bud på ett par mål till. Matchen slutade 3-0, och tre viktiga poäng var inkasserade. Väldigt starkt att hålla nollan och kontrollera matchen så bra!

Nu återstår bara en match innan årets seriespel i division 2 är slut.