Matchnummer: 130711049
Samling:17:45
Vinst mot Högaborgs BK
2019-09-21 23:32
Med en man mindre i 80 minuter lyckades vi ändå vinna hemma mot Högaborgs BK med 2-0.
Det var dags för den 9:e omgången och fredagens motstånd skulle Högaborgs BK stå för. Ett lag som samtidigt som de släppt in flest mål i serien också gjort flest. Vi räknade därför med att få möta ett skickligt offensivt lag .

Domaren startade matchen och gästerna försöker att rulla boll så mycket som möjligt. Ibland blev de lite för optimistiska och slog några passningar i blindo som vi så när fick tag på, vilket i sin tur hade resulterat i frilägen.

Men inledningsvis bjöd inte något av lagen på några chanser och resultatet var 0-0. Matchen skulle dock få en rejäl sväng tidigt. Den svängen kom i den 12:e matchminuten när vi fick ett direkt rött kort på Noël. Där och då visste vi att vi hade en lång match framför oss, och att det skulle krävas en hel del av hela truppen.

Eftersom det var för svårt att ge helt nya direktiv mitt i första halvlek spelade vi av den väldigt defensivt. Detta gjorde hela truppen med bravur. Resultatet blev dock att vi brast i den offensiva biten och vi hade faktiskt inte ett enda avslut på mål. Motståndarna fick ha betydligt mycket mer boll, men fick endast till några distansskott som Simon löste med såväl god kommunikation med backlinjen som genom att tryggt stoppa skotten.

Därav var halvtidsresultatet fortsatt mållöst.

Inför den andra halvleken gav vi hela truppen nya direktiv och satsade på att vinna matchen. Spelarna visade upp en fantastisk taktisk förmåga och vinnarmentalitet. Först tog vi ledningen genom en passning från Isak till Friberg som ensam med målvakten gjorde 1-0. Sedan utökade vi ledningen efter ännu en mycket bra passning av Isak, men den här gången till Diako som var säkerheten själv när han gjorde 2-0.

Bortalaget fortsatte att testa vårt försvar och vår målvakt, men närmre än några skott utifrån och några hörnor kom de inte. Vi var nog närmre att göra nästa mål i matchen om vi fått rätt på det sista momenten.

En stor eloge till alla killarna i laget som jobbade stenhårt över hela plan och med en man mindre lyckades hålla nollan mot Högaborg, som för första gången under hela höstserien fick gå mållösa från en match.

Lör 13/4 12:30