Matchnummer: 130710037
Samling:12:45
Kryss mot FC Rosengård
2019-05-21 20:43
I söndags spelades en viktig match borta mot FC Rosengård. Förutsättningarna var så att det lag som vann gick upp i serieledning. Matchen slutade dock 2-2 efter att båda lagen haft ledningen varsin gång.
Vi inledde matchen mycket starkt där vi redan de första  minuterna av matchen hade flera bra chanser att ta ledningen. Efter 15 spelade minuter kunde Adam göra mål, och vi hade då 0-1.

Momentum var på vår sida så vi fortsatte att trycka på. Chanserna kom men tyvärr inte målet. Detta kunde Rosengård ta vara på och de började då etablera längre anfall med 10 minuter kvar på första halvlek. Men mer än någon halvchans fick de inte och 0-1 var resultatet i paus.

Domaren startade andra halvlek och  det kändes som ett helt nytt motstånd klev in på plan. Redan efter 5 minuter hade hemmalaget både kvitterat och tagit ledningen. Vi hade svårt att smälta vad som hänt och motståndarna tog över matchbilden.

När det gått ca 20 minuter på andra halvlek blev organisationen återställd och vi tog tag i matchen igen efter mycket bra inställning från samtliga spelare. Rosengård jobbade lite mer defensivt, för att stänga av spelyta tre, och på så sätt få med sig 3 poäng.

I slutet av matchen resulterade det i att vi fick till press mot hemmamålet. Matthew fick till en riktigt bra träff och kunde skjuta in kvitteringen. Under matchens slutminut fick motståndarna ett friläge som träffade stolpen, och vi kunde pusta ut.

Efter så många chanser i första halvlek borde vi ha gjort fler mål och försvårat en upphämtning för Rosengård. Dock efter en bra andra halvlek av motståndarna är oavgjort ett rättvist resultat. Serien lever för fullt och vi  har allt i egna händer.