Samling:17:45
Vinst mot Kvarnby IK
2019-04-29 16:16
Helgens spännande hemmamatch mot Kvarnby IK slutade med seger med 2-1.
Det var Kvarnby som inledde bäst de första 10 minuterna, där vi knappt fick över bollen till deras planhalva. Men efter vår sämre inledning började vi lösa motståndarnas första-press och etablera farliga anfall. Daniel var en tå ifrån att göra mål i vårt första riktiga anfall.

Ett par minuter senare var vi nära ett par gånger igen. Först på ett inspel till Noël och sen i ett friläge som Kacper inte riktigt fick träff på. Bortamålvakten tvingades till några bra räddningar och motståndarna valde då att falla tillbaka i sin press när de märkte att vi började hitta rätt i spelyta två med jämna mellanrum.

I matchens 30:e minut kom Matthew fri och avslutade, målvakten räddade men styrde ut bollen till Kacper som behärskat gjorde 1-0. Det blev också halvtidsresultatet.

Under andra halvlek kändes det som vi hade bra kontroll på matchbilden. I 60:e minuten spelade Kvarnby fri sin anfallare, och en för dagen väldigt bra Khader kom in sent i situationen, vilket resulterade i ett rött kort för målchansutvisning och frispark strax utanför straffområdet. Kvarnby sköt en projektil över muren mot högra krysset, men Jon stod för dagens bästa räddning när han nekade bortalaget målet.

Med en man mer tog Kvarnby över helt och tanken var att vi skulle fokusera på att försvara vår ledning de resterande 30 minuterna. Johan och en pigg Adam kom in. Och direkt är båda med i en väldigt bra omställning som resulterar i att vi utökade ledningen via inlägg från Johan till Diako. Nu hade vi 2-0 med 20 minuter kvar på klockan.

Jon fick en spark i huvudet av en Kvarnbyspelare som kom in sent i duellen och tvingades gå ut, och Simon hoppade in mellan stolparna.

Men Kvarnby som visste att de var en man mer fortsatta att trycka på, och de fick till en reducering kort efter vårt mål. Efter det fick de ännu mer energi och jagade sin kvittering. Men trycket efter reduceringen skulle bli kortvarigt då en Kvarnbyspelare fick syna sitt andra gula kort och spelplanen var åter utjämnad.

Med ca 10 minuter kvar kontrollerade vi matchen igen. Adam fick två mål bortdömda och dessutom fick han inte en straff som såg klar ut från vår del av planen.

På övertid skickar Kvarnby in allt de har på en hörna. Simon stod för en jätteräddning som resulterade i en ny hörna. Nästa hörna kom även den en Kvarnbyspelare högst på och fick iväg nicken i ribban och ut, vilket också blev det sista som hände.

Vi tar med oss tre poäng från en mycket spännande match. Alla spelare visade upp en fantastisk inställning och jobbade stenhårt för varandra i en situation där vi var tvungna att spela med en man kort under en längre period. STARKT jobbat samtliga! Även kul att Kacper är tillbaka från sin skada och direkt gör mål.