Inför Assyriska Turabdin IK - Torns IF
2020-10-24 10:00
Idag beger sig herrlaget till Vapenvallen i Huskvarna för att möta Assyriska Turabdin IK med avspark klockan 15:00.
Nu återstår fem veckor och sex omgångar tills vi kan summera årets annorlunda säsong i Ettan Södra. Torn hade en lång period av oavgjorda matcher som nu har gått över i en fas där man istället tar segrar på hemmaplan, men har det svårare på bortaplan. Idag skall man försöka bryta den trenden.

– Vi går nu in i seriespelets absoluta slutskede. Vi har en bra känsla efter två raka segrar varav den sista mot seriesuveränen Värnamo där vi var stabila rakt igenom, säger tränare Richard "Kalle" Ringhov.
Matchen kan du som vanligt se på TV:
Stödet från våra supportrar betyder enormt mycket. Så fortsätt gärna att stötta oss i dessa corona-tider:
  • Swisha 20 kr/styck till 123 515 29 62 för fiktiva matchbiljetter.
Dagens match är flyttad till Vapenvallen. Där har Torn bara spelat en gång tidigare. Den gången blev det seger med 1-0 mot Husqvarna FF under Torns debutsäsong i Ettan 2018. Nu är det istället Assyriska Turabdin IK som väntar. Lagen möttes i den första omgången av årets serie den 14:e juni. Den premiären slutade oavgjort 1-1, efter att Torn släppt in ett mål på en hörna i den första halvleken och Dardan Mustafa sen kvitterat i början av den andra halvleken.

Förra helgen vann Torn hemma på Tornvallen mot IFK Värnamo med 2-1 och laget ligger på femte plats i tabellen.

– Vi bygger vidare på de senaste matcherna och vi vet också att vi inte får något gratis utan att vi måste göra en bra prestation uppe i Jönköping/Huskvarna. Känslan är att hungern och viljan att bara köra på och slutligen hamna så högt upp som möjligt i tabellen finns hos både spelare och tränare, tycker Kalle Ringhov.
Assyriska har förlorat i de två senaste omgångarna, men båda de matcherna har de spelat på bortaplan. Senast blev det förlust med 4-0 mot Utsikten i Göteborg. Laget ligger på sjunde plats i tabellen, fyra poäng efter Torn.

I Assyriska finns seriens överlägsna skytteligaledare Simon Karlsson Adjei som står på 21 mål hittills. Dock verkar Assyriska haft det lite svårare med målskyttet på senare tid då laget bara gjort tre mål på de senaste fem omgångarna. Precis som Torn vill bryta sin trend och ta hem en seger på bortaplan, så vill säkert Assyriska bryta sin trend och börja göra fler mål när de nu spelar hemmamatch igen.