Herr

Torns IF - Vinbergs IF 2-1 (2-0)
2018-03-29 22:15
Dhaini med bollen i snöstormen. Foto: Göran Lenz/apb.se
Matchen idag på ett svårbemästrat, blåsigt och snöigt Tornvallen slutade med hemmavinst med 2-1.
Tycker vi gör en jättebra första halvlek. Bra rörelse och bra passningsspel trots det svåra underlaget. I den 8:e minuten gör André 1-0 sedan Astrit tagit ner bollen felvänd, satt tillbaka den och André slår in den längs marken intill målvaktens högra stolpe. Vi fortsätter på den inslagna vägen och i den 37:e minuten gör Astrit 2-0 i en omställning där han får bollen från Åkerlund. Vi har också en mycket farlig nick där Astrit är centimeter från att nicka in den i målvaktens bortre. Tycker inte Vinberg har någon direkt het chans att nämna.

I den mycket korta pausen vi har så propagerar vi bara att vi ska köra på som i första.

I andra halvlek är vi med i inledningen, men sedan tar Vinberg över. I den 54:e minuten reducerar man genom ett skott intill Philips högra stolpe. I den 58:e minuten får vi spela med en man mindre sedan Åkerlund fått syna det röda kortet. Scenförändringen är ett faktum och nu tar Vinberg över. Vi får mest försvara oss, men vi har några omställningar dock utan resultat. Vinberg är passningsskickliga och rullar ordentligt, men vi släpper inte till några rejäla chanser utan matchen slutar med vinst 2-1.

En vinst är alltid en vinst. Positivt är vår första halvlek i den hårda motvinden. Sedan är det som det brukar, man tror det ska bli lättare i medvind men det är det oftast inte.

Nu firar vi påsk. Träning söndag, match måndag klockan 16.00 mot Dösjöbro. Sedan träning onsdag, torsdag och fredag sedan är det dags att bege sig till Klostegården för seriepremiär.