Torns IF D - Röstånga IS, 2-0 (2-0)
2018-05-16 08:36
Halvtidsvila på ett försommarvarmt Tornvallen. Emilia ringer efter knäskydd. Foto: Tim Nielsen.
Torns IF:s damlag vann igår kväll på hemmaplan mot Röstånga IS med 2-0.
Härlig seger! Återigen presterar vi en riktigt bra match på hemmaplan. På fyra hemmamatcher 2018 (både tränings- och seriematcher) har vi nu 4 segrar och målkvot 10-1!

Före matchen talade vi om vikten att forsätta att ligga rätt i positionerna när motståndarna har bollen och just detta är vi riktigt bra på, vilket bevisas genom att vi släpper till väldigt få målchanser i våra matcher. Vi talade också om inställning och om att vi "måste" göra mer mål på alla lägen vi skapar.

Denna gång får vi en perfekt start på matchen när vi gör 1-0 redan efter ca 1 minut. Alwa gör målet efter fin framspelning.

Under första 45 tycker jag att vi är väldigt överlägsna Röstånga. Vi gör även 2-0 genom Johanna som avslutar lugnt och behärskat. Vi har väldigt mycket boll och trycker tillbaka motståndarna ordentligt och 2-0 i paus är i underkant.

Tyvärr tappar vi vårt fina spel i andra halvlek, men då kämpar och sliter vi i stället, och jag tycker att vi besegrar Röstånga även gällande "kamp o inställning". De har mest boll i andra halvlek, vilket är ganska självklart när man ligger under med 0-2. Dock står vi helt rätt i positionerna och de kommer egentligen bara till ett riktigt farligt avslut som Sabina snyggt räddar. Även om vi spelmässigt är mindre bra i andra halvlek så fixar vi ganska många lägen efter att vi stänger av/bryter deras anfall och kontrar snabbt och effektivt!

Jag är väldigt nöjd och belåten med denna match, det mesta fungerade och alla kämpade ordentligt under 90 minuter!