Torns IF - Lindsdals IF, 2-0 (2-0)
2017-06-10 17:33
2-0-målet på väg in. Foto Göran Lenz/apb.se
Torns IF befäste idag serieledningen genom att ta tre poäng på hemmaplan när man besegrade Lindsdal med 2-0.
Länkar till nyhetssidor:

Sammanfattning:

Torns IF mötte idag Lindsdals IF från Kalmar, ett lag som var serieledare för mindre än en månad sedan, men därefter har tappat placeringar i den jämna tabellen.

Medan Lindsdal haft en sviktande form på sistone så är Torn inne i en riktigt stark period. I synnerhet hemma på Tornvallen så brukar Torn vara riktigt svårslagna, och dagens match var inget undantag.

Torn skaffade sig ganska tidigt i matchen ett övertag såväl spelmässigt som chansmässigt. Torn hade haft ett par målchanser när man i den 22:a matchminuten tog ledningen med 1-0 genom Niclas Lundberg som kunde slå in en retur i öppet mål efter att gästernas målvakt gjort en fin fotparad när Oscar Ahlgren var igenom.

Därefter kom 2-0 i den 29:e minuten. André Johansson slog en välplacerad straff i mål nere i målvaktens högra höra, och trots att målvakten gick åt rätt håll kunde han inte nå bollen.

Lindsdal hade endast någon enstaka attack i slutet av den första halvleken. Torn hade desto fler möjligheter men ett par svettiga räddningar från bortamålvakten gjorde att halvtidsresultatet stannade vid 2-0, vilket var i underkant.

Den andra halvleken skulle se annorlunda ut. Lindsdal satsade mer offensivt och hade tidigt i halvleken sin bästa målchans i matchen när man efter en frispark fick chansen att avsluta från nära håll i straffområdet, dock på täckande Tornförsvarare.

Under den första kvarten av den andra halvleken så hade Lindsdal ett litet övertag, men sedan kom Torn in i matchen på nytt och skapade ett flertal omställningsmöjligheter till att göra ytterligare mål.

Under den andra delen av den andra halvleken så kändes det som Torn hade ganska bra kontroll även om Lindsdal försökte anfalla. Torn skapade under denna period av matchen möjligheter i sina omställningar och hade också ett par bra målchanser där gästernas målvakt stod för fina räddningar.

Det blev dock inte fler mål i matchen, utan slutresultatet stannade vid 2-0 och det var en rättvis seger för Torn som fortfarande inte har tappat poäng på hemmaplan i årets seriespel.

Text: Andreas Wallerstig

Analys av tränare Richard "Kalle" Ringhov

Torns IF tog ånyo en skalp idag genom att besegra Lindsdals IF på hemmaplan med 2-0. Segern grundlades i första halvleken. Först genom Niclas Lundberg som slog in en retur och sedan på straff genom André Johansson. Torn spelade bra fotboll och halvtidsresultatet var klart i underkant. Lindsdal hade en matchplan som var att ligga väldigt lågt och inte bjuda på något alls. Vi hade dock flera målchanser att öka på ledningen.

I andra halvlek så jämnade spelet ut sig. Lindsdal flyttade fram positionerna ordentligt. Lindsdals nästan enda riktigt klara målchans kom i den 47:e minuten när det blev lite kalabalik framför mål efter en hörna men vi höll undan. Lindsdal var mycket bättre i andra halvlek och spelet jämnade ut sig. Vi hade ett par chanser till men segern stannade vid 2-0.

Vi har nu 7-3-0 på de senaste tio seriematcherna och det känns givetvis bra. Nu njuter vi och sedan börjar vi en ny vecka med nya utmaningar.