P2011

Montazar Saraf ny tränare i P2011
2023-11-27 13:11

Inför 2024 utökar Torns IF sin satsning på P2011. Montazar Saraf, med bl a erfarenhet som spelare i P19-Allsvenskan samt som tränare inom stockholmsfotbollen, ansluter som huvudtränare. I samband med detta förbereder sig laget för att genomgå en övergång från barnfotboll till ungdomsfotboll.

Att P2011 tar in en ny tränare just nu är inte oväntat. i Torntråden, föreningens spelarutbildningsplan, står det att lagen ska ha externa tränare från och med 13-års ålder. Samtidigt sker en rad förändringar inför detta år, såsom spel på niomanna, ökad träningsmängd samt nya riktlinjer kring träning. Hampus Danielsson, akademichef i föreningen, kommenterar:

- 13 års ålder blir en naturlig tidpunkt för oss att höja ambitionsnivån med våra lag. Lagen börjar spela niomanna och många spelare börjar göra en mer målmedveten satsning med fotbollen. Det finns många duktiga lag i Lund med duktiga ledare och bra verksamhet, men överlag saknas resurserna på ungdomssidan, speciellt i åldrarna 13-14. Där fyller Torn en viktig roll i regionen genom att erbjuda spelarna det där lilla extra, vare sig man tränar för att nå så hög fotbollsmässig nivå som möjligt, eller bara vill spela med kompisarna.

Under 2023 har laget spelat med ett lag i P2010-serien. Under 2024 kommer laget ha två lag i seriespel i egen ålder. Hampus Danielsson fortsätter:

- Vi har en intressant situation i P2011 där vi har ett duktigt P2012-lag under dem och har ett par killar födda 2011 som tillhör P2010. Dessa lag tränar generellt andra dagar och tider än P2011 vilket gör att vi kan ha mycket rotationsträning mellan lagen på både träning och match. Därför kan vi ha två lag med en relativt liten trupp. Vi vet av erfarenhet att en hel del spelare utifrån brukar söka sig hit i denna åldern, men i detta fallet är vi inte beroende av det vilket är en fördel.

Utöver Monta har även Jonas Didrik anslutit som lagledare/administratör. Ledarstaben kommer utökas ytterligare. Närmare presentation och intervju med Monta och övriga i ledarstaben kommer när staben är komplett.