SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

Torns IF
0 - 1
IK Oddevold
Torns IF0 - 1IK Oddevold

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 april, 14:00
Plats:Tornvallen, Stångby konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000012004
Samling:12:30
Torn IF - IK Oddevold, 0-1 (0-1)
2019-04-07 10:30
Besvikelse i Torn vid slutsignalen. Foto: Göran Lenz/apb.se
Premiären mot Oddevold slutade inte som Torn hoppats på.
Förutsättningarna fanns på plats för en underbar eftermiddag på Tornvallen. Solen sken och precis som till förra årets hemmapremiär hade över 400 åskådare sökt sig till Stångby. Men när slutsignalen gick var det lite tyngre miner efter att hemmalaget inte lyckats göra mål.

Länkar:
I inledningen på matchen försökte Torn ta initiativet och hade mest boll, men Oddevold kändes farligast när de väl gick till anfall. Innan hemmalaget hade fått ordentlig kontroll på matchen lyckades bortalaget ta ledningen. En längre djupledsboll nådde Axel Pettersson som spelade snett inåt bakåt till Oscar Iglicar Berntsson som sköt bollen i mål. Samtidigt som Oddevoldsspelarna löpte snyggt och gjorde det bra så kändes målet lite väl enkelt efter en del passivitet i Torn.

Efter målet tog Torn över spelet mer och mer, men Oddevold kom i ett anfall som avslutades med ett skott utifrån i stolpen.

I andra halvlek dominerade Torn det mesta av spelet och mot slutet, när Oddevold backade hem helt för att bevaka sin ledning, var det spel mot ett mål. Bortalaget lyckades bara med en omställning, men den blev desto farligare och Svante Hildeman i Tornmålet räddade då ett friläge som kunde punkterat matchen.

Det var glädjande att se hur Torn inte stressade utan varierade sitt anfallspel för att försöka komma igenom Oddevolds låga defensiv. Ludvig Bergman flyttade upp och slog många inlägg från högerkanten. Inbytte Fredrik Bergman fick iväg ett par tunga skott från distans. Anton Kinnander kunde avsluta inifrån straffområdet efter inspel. De farligaste målchanserna kom dock oftast när Niclas Lundberg bröt in från sin vänsterkant. Men inget av dessa alternativen resulterade i en kvittering och tyvärr för Torns del så gjorde Kristoffer Björk i bortamålet en väldigt bra match.

Närmast ett mål kom Torn när Dylan Kosik Sulaiman slog en frispark som Adam Olofsson nickade i ribban.

Man brukar ju säga att skapar man chanser så kommer målen till slut. Men det kommer krävas en större beslutsamhet i de avgörande situationerna framöver. Nu gäller det för Torn att studsa tillbaka. Nästa match är på bortaplan mot FC Trollhättan nu på lördag 13 april kl. 16:00.

– Tungt. Sett över 90 minuter gör vi allt utom mål. Första 30 hittar vi inte riktigt rätt, sedan efter det är det bara ett lag på plan. Vi skapar flera heta chanser och dominerar matchen totalt, men det där lilla sista saknas idag. Spelarna följer de riktlinjer som satts ut och skulle vi spelat om matchen imorgon hade det varit samma upplägg. Tungt i en premiär på hemmaplan men vi kommer som alltid igen, kommenterade Richard "Kalle" Ringhov insatsen efter matchen.
Text: Markus Ringnér


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 23/2 19:00
1 - 3  
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 13:00
2 - 1  
Lör 3/2 13:00
4 - 2  
Lör 27/1 13:00
2 - 2  
Ons 6/12 19:00
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram