SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

Åtvidabergs FF - Torns IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 juni, 16:00
Plats:Kopparvallen
Serie:Div 1 Södra, herrar
Samling:15:00
Åtvidabergs FF - Torns IF, 1-1 (1-0)
2018-06-17 15:01
Igår var det dags för årets längsta bortaresa när Torn åkte till Kopparvallen för att möta Åtvidabergs FF. Matchen slutade oavgjort efter att Torn kvitterat i sista tilläggstidsminuten.
Under de 45 milen till Åtvidaberg bjöd Tim på vårt twitter bland annat på återblickar i de båda lagens historia för att ge våra supportrar perspektiv på vår väg till anrika Kopparvallen. Missade ni det, eller vill återuppleva det, så hittar ni den historielektionen även i slutet av Skånesports artikel om matchen (länk nedan).

Matchreferat:
Torn inledde matchen trevande och innan man hade fått ordning på sitt vanliga spel hade Åtvidaberg tagit ledningen i den 8:e minuten. Hemmalagets ledningsmål gjorde Simon Marklund på ett välplacerat skott, lågt vid stolpen från 20 meter, efter att de kombinerat sig fram centralt i plan.

För en gång skull kändes Torn stressade i underläge, trots att nästan hela matchen återstod. Åtvidaberg stod kvar med flera spelare i offensiva positioner och bjöd på stora ytor. Tyvärr kunde Torn inte utnyttja detta utan kom fel i presspelet och slog bort ovanligt många passningar. Istället kunde Åtvidaberg vid ett flertal tillfällen gå till anfall med många spelare mot en fallande backlinje och skapa ett antal frilägen. Philip Mårtensson räddade alla utom ett, men då höll istället ribbans underkant nere siffrorna.

Samtidigt hade Torn vid de tillfällen man väl fick ordning på anfallspelet några heta chanser. Astrit Seljmani nickade parallellt med mållinjen i fritt läge. Oscar Ahlgren skarvnickade en boll som hemmamålvakten gjorde en fin reflexräddning på. Matchens snyggaste anfall kom i den 31:a minuten och avslutades med att Oscar Ahlgren stötte Christopher Nilsson flacka inlägg i mål, men målet dömdes bort för offside. När bara ett par minuter återstod av halvleken nickade Andreas Åkerlund en boll som räddades på mållinjen av en försvarare. Men i halvtidsvilan var ändå känslan att Philip Mårtensson hållit oss kvar i matchen.

Inledningen på andra halvlek blev händelserik. Daniel Hidefält Thulin var nära att styra in ett inlägg i eget mål, men lyckade själv få bort bollen på mållinjen. I den 55:e minuten kom Astrit Seljmani fri och petade bollen förbi den utrusande målvakten innan han föll i kontakt med målvakten. På läktaren ropades det efter straff bland de drygt 10 tornssupportrarna, av totalt 660 åskådare. Men domaren vinkade avvärjande, kanske för att han upplevde att Astrit föll lite väl lätt i den situationen.

Den sista halvtimmen av matchen dominerades av Torn, även om Åtvidaberg hade ytterligare ett friläge efter en kontring. Mot slutet av matchen flyttade Niklas Nilsson upp i anfallet och han hade ett par nickar som hemmamålvakten tvingades tippa till hörnor. Efter den sista hörnan, när klockan stod på närmre 93 minuter, kom till slut kvitteringen efter att Torn flyttat upp även målvakten Philip Mårtensson. André Johansson lyfte in en bortboxad boll, som i sin tur nickades ut mot straffpunkten dit Mouhammed-Ali Dhaini sprang och tryckte till på volley. Skottet träffade en påpasslig Adam Olofsson i ansiktet och bollen styrdes in i burgaveln. På TV-bilderna från målet (länk ovan) njuter vi även av att se Andreas "Hået" Wallerstig ta en löpning längs kortsidan med ett av sina barn i famnen.

Glädjande var att se André Johansson göra ett piggt inhopp sista halvtimmen efter att han varit skadad sedan den andra omgången i mitten av april. Till hemmalagets bäste spelare valdes den 41-årige målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson, medan tornsupportrarna på plats var överens om att Philip Mårtensson varit bäst i bortalaget. Att de två målvakterna lyftes fram speglar att det kunde ha slutat betydligt mer målrikt i denna böljande fotbollsmatch.

I och med att även Mjällby och Oskarshamn spelade oavgjort, så ligger Torn kvar tillsammans med dessa två lag överst i tabellen på 24 poäng, Men det har blivit betydligt tätare i toppen efter gårdagens matcher, och det skiljer nu bara 4 poäng mellan ledande Mjällby och Lunds BK på 7:e plats.

För Torns del väntar nu FK Karlskrona på bortaplan redan på onsdag.

Text: Markus Ringnér

Tränarkommentar::
När man kvitterar på övertid i den 93 minuten så får man vara nöjd. Sett till hela matchen så är det ett rättvist resultat. Vi är inte riktigt med i första halvlek utan blir väldigt långa mellan lagdelarna och då hamnar vi inte rätt i vårt försvarsspel. I anfallsspelet hade vi alldeles för många tekniska fel. Philip håller oss kvar i matchen. I andra halvlek är vi bättre. Vi har mycket boll och det skapas chanser på bägge håll. När vi väl kvitterar så känns det rättvist med var sin poäng.

Richard "Kalle" Ringhov


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/7 13:00
2 - 4  
Tis 2/7 19:00
2 - 0  
Tis 25/6 19:00
2 - 2  
Ons 19/6 19:00
4 - 1  
Fre 14/6 19:00
0 - 0  
Fre 7/6 19:00
1 - 0  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram