Samling:13:00
Seger i hemmapremiären mot FC Linköping City
2021-04-11 20:50
Dino Mesic när han sköt matchens första mål. Foto: Göran Lenz/apb.se

I helgen spelades den andra omgången av årets Ettan Södra. För Torns del var det på lördagseftermiddagen dags för hemmapremiär. Matchen slutade med seger med 2-0 mot FC Linköping City.

– Inte en toppmatch från vår sida, men en gedigen arbetsinsats. Framför allt var vi solida bakåt, förutom när det kanske blev onödigt spännande mot slutet, sa tränare Robin Lindroos.

Dylan Kosik Sulaiman som gjorde 2-0-målet var inne på liknande tankegångar efter slutsignalen.

– Ingen fantastisk insats, men den dög. Det vi skall ta med oss är att vi kämpar på och fick med oss tre poäng. Vi kan få med oss mer i anfallsspelet om vi spelar mer på ett eller två tillslag, tyckte Dylan.

Torn började matchen med att sätta press på Linköping. Redan i den andra minuten stressade Dino Mesic bortalagets målvakt till att spela rakt ut till Dylan Kosik Sulaiman, men Dylan fick inte riktigt höjd på sitt lobbförsök.

I den fjärde minuten bröt Adam Olofsson ett längre uppspel från gästerna med en boll hela vägen upp till Dino Mesic som i sin tur nickade ned den till Dylan Kosik Sulaiman. Dylan spelade tillbaka bollen till en djupledslöpande Dino som sköt den i mål vid den främre stolpen.

Ju längre den första halvleken led desto mer passiva blev Torn och passningskvaliteten sjönk. Istället började Linköping ta över och gästerna skapade chanser framförallt när de kom runt på kanterna. Christian Moses, Linköpings bäste målskytt i förra årets Ettan som nu gjorde säsongsdebut efter att ha stått över matchen i den första omgången, var den som stod för de bästa kvitteringsmöjligheterna. Bland annat löpte han sig fri på en längre boll som han tog ned väldigt vackert, men sen gick hans avslut högt över både en utrusande Lamin Sarr och målet.

Precis som i premiären mot Tvååkers IF kunde Torn hålla undan och gå till halvtidsvila i ledning med 1-0.

Torn fick en lika bra start på den andra halvleken som på den första. Dino Mesic satsade optimistiskt och slog en frispark från 35-40 meter mot mål, men den gick en bra bit utanför. På den efterföljande insparken vann Adam Olofsson duellen och nickade upp bollen mot Dino Mesic som nickskarvade den vidare till Dylan Kosik Sulaiman. Dylan stångade sig fri mellan Linköpings mittbackar, höll undan dem, och fri med målvakten ökade han ledningen till 2-0 i den 49:e minuten.

Resten av matchen blev mest en transportsträcka mot slutet även om Torn hade ett par bra lägen genom Dino Mesic och Jamshed Asekzai att definitivt punktera matchen. Slutet blev däremot desto mer händelserikt när Linköping flyttade upp hela laget. På de tre övertidsminuterna skaffade bortalaget fram hela sex hörnor. Lamin Sarr tvingades till ett par bra räddningar och när han vid ett tillfälle blev förbispelad så räddade Niklas Nilsson och Ludvig Bergman bollen på mållinjen med gemensamma krafter.

Under träningsmatcherna släppte Torn in ett par mål på hörnor. Nu har man efter två seriematcher den närmast otroliga hörnstatistisken 2-26 och det enda mål man släppt in var på en straffspark. Så vad det gäller fasta situationer har årets defensiv satts på många prov och hittills visat sig vara väldigt stabil.

Med 2-0-segern mot Linköping är Torn ett av fem lag utan förlust i Ettan Södra 2021. Endast Linköping står på noll poäng och bara Vänersborg och Lindome har vunnit båda sina matcher. Det är 28 omgångar kvar och alldeles för tidigt att dra några större slutsatser. Dock kan vi nog redan nu slå fast att även i år gäller regeln: "Det finns inga enkla matcher i Ettan".

Nu väntar två bortamatcher i rad för Torn. Först ut är Oskarshamns AIK klockan 15:00 på lördag 17 april.

Sön 14/4 16:00