SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

Torns IF
2 - 3
Trelleborgs FF
Torns IF2 - 3Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 30 september, 18:30
Plats:Tornvallen, Stångby A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000350057
Samling:17:00
Förlust efter förlängning i cupen mot Trelleborgs FF
2020-10-02 18:15
Dylan Kosik Sulaiman omringad av motståndare. Foto: Göran Lenz/apb.se

Torn var ytterst nära att gå vidare i Svenska cupen i onsdags, men trots ett ledningsmål i förlängningen blev det till slut respass mot Trelleborgs FF.

Torn inledde matchen bra mot ett Trelleborg som valde att dra sig tillbaka och framförallt satsa på omställningar. I den sjunde minuten kom TFF:s första snabba omställning och det gav resultat direkt. Efter att Torn tappat bollen högt och den sedan dansat längs sidlinjen kom Torn på efterkälken i varje steg i ett vackert anfall som Christian Thobo Köhler avslutade med att göra mål.
 
I ledning föll TFF ännu djupare, men några fler mål blev det inte i den första halvleken som slutade 0-1.
 
Mot slutet av den andra halvleken började Torns spelövertag resultera i fler och fler målchanser. När nyinbytte Aron Már Brynjarsson sköt utanför i bra läge trodde många att tiden skulle rinna ut för hemmalaget. Men i den 91:a minuten kom till slut kvitteringen. Aron slog ett inlägg som gick igenom straffområdet till Dino Mesic som placerade in bollen i mål och förlängning väntade.
 
I den första förlängningskvarten fortsatte samma matchbild med Torn som det spelförande laget. Torn tog ledningen i en omställning i den 101:a minuten. Dino Mesic tog emot uppspel i mittcirkeln, höll undan försvararna och spelade ut till Rebin Asaad som hade en stor yta att driva fram bollen i. Strax utanför straffområdet vek Rebin inåt och sköt förbi sin försvarare och in i mål i den bortre burgaveln.
 
Den andra förlängningskvarten präglades av att TFF tryckte på ordentligt för en kvittering och Torn föll djupare och djupare. Svante Hildeman fick bland annat göra en bra räddning på ett långskott. Med fem minuter kvar var Torn ytterst nära att punktera matchen när Dylan Kosik Sulaiman ur snäv vinkel fick iväg ett hårt skott som tog i insidan av den främre stolpen.
 
När fem minuter återstod började TFF:s tryck mot Torns mål komma av sig, men istället kom TFF då i två snabba omställningar som resulterade. Först kvitterade Abdul Fatawu Safiu i den 118:e minuten och sedan gjorde Mattias Håkansson 2-3 i den 120:e minuten.
 
Mycket närmre ett gruppspel i Svenska cupen än så här kan man knappast komma, men Torns cupförbannelse består. Tränare Richard "Kalle" Ringhov försökte sammanfatta sina känslor och lagets insats dagen efter matchen.
 
– Ja, vad säger man efter att ha fått distans till matchen. Vi spelar ut TFF större delar av matchen, vänder ett underläge, men släpper till två mål sista två minuterna. Hemskt. Så är idrotten när den visar sig från sin sämsta sida.
– Vi har fått massor av kred efter matchen, men vad hjälper det? Vi förlorade och det är det som räknas och känns allra värst.
 
– Jag är helt ärlig när jag säger att jag inte kan påminna mig att vi presterat så här bra. Det måste också sättas i ett sammanhang där vi möter ett lag från en högre serie.
Detta var åttonde gången som Torn spelade i den andra omgången av Svenska cupen och den åttonde gången som det inte slutade med avancemang. I fyra av dessa matcher har Torn tvingat lag från högre divisioner till förlängning, men sen inte nått hela vägen. Kalle Ringhov tror det bland annat beror på hur mycket som krävs av spelarna för att spela vår nivå i Ettan.
 
– Många undrar hur vi kan förlora? En förklaring tror jag är att TFF har en växel till att lägga in sista förlängningskvarten. De är fotbollsspelare på heltid och därför har de lite mer ork. Inte bara att man tränar mer, man har också tid att vila vilket är viktigt för att prestera. Det finns säkert massor av andra förklaringar, men det är lönlöst att spekulera allt för mycket kring varför det blev som det blev.

För Torns del fortsätter seriespelet i Ettan redan på lördag då man möter Qviding FIF på bortaplan i Göteborg.

 
– Det går inte att bara säga att vi släpper cupmatchen för då blir man inte trovärdig. Dock måste vi på bästa sätt ladda om inför lördagen. Det vet jag att vi kan men det kräver massor av energi av oss alla. Så det är bara att snacka av sig på nästa träning och få igång kropparna. Det finns ingen genväg till tre poäng.
Men innan han släpper cupmatchen vill Kalle Ringhov skicka en hälsning:
 
– Vill också skicka ett stort tack till alla i klubben som gjort ett jättejobb kring arrangemanget. Det kändes nästan som de andra cupmatcherna vi spelat genom åren men då med färre åskådare.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/5 16:00
5 - 0  
Sön 12/5 13:00
2 - 0  
Tor 9/5 14:00
4 - 2  
Lör 4/5 16:00
0 - 0  
Lör 27/4 13:00
2 - 1  
Sön 21/4 15:00
0 - 0  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram