SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

FC Linköping City
1 - 1
Torns IF
FC Linköping City1 - 1Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 juli, 15:00
Plats:Linköping Arena
Tävling:
Matchnummer: 000012042
Samling:14:00
FC Linköping City - Torns IF, 1-1 (1-1)
2020-07-06 12:50
Rebin Asaad gratuleras efter att han gett Torn ledningen. Bild från SportExpressen Play.
Torn fick med sig en poäng hem från den långa bortaresan till Linköping.
– En poäng borta mot Linköping kan ses som ok. En av årets svåraste matcher på bortaplan, tyckte Richard "Kalle Ringhov.
Precis som senast mot Lindome GIF fick vi inledningsvis se en motståndare som ville vara bollförande, men lämnade stora ytor att ställa om i.

Redan i den 7:e minuten tog Torn ledningen efter att Tobias Karlsson vunnit bollen. Rebin Asaad spelade sen ut bollen till Aron Már Brynjarsson som drev fram från mittlinjen och in i offensivt straffområde innan han slog ett inlägg längs marken. Linköpingsförsvaret fick inte ordning på bollen och Rebin som tagit en lång löpning belönades med att kunna skicka in den i mål.

I den 29:e minuten kvitterade Linköping efter att ha tryckt ned Torn med ett långt anfall som började på vänsterkanten och avslutades med ett inlägg från högerkanten som nickades i mål.

Sista kvarten innan paus hade Torn tre jättelägen att ta tillbaka ledningen. Noor Zadran vek in från vänsterkanten och sköt en boll som tog i underkanten av ribban och studsade på mållinjen. Aron Már Brynjarsson kom fram på sin högerkant och slog ett välavvägt inlägg som Noor Zadran mötte vid bortre stolpen med en nick i fritt läge, men hemmamålvakten Erik van Leest stod för en fin parad. När halvleken närmade sig sitt slut sprang Rebin Asaad ifrån sin försvarare, men fri med målvakten sköt han tätt utanför.

Den andra halvleken blev inte lika händelserik och tempot sjönk efterhand. Linköping hade bollen och Torn försvarade sig. I den 62:a minuten skapade Torn sin bästa chans efter pausen. Dylan Kosik Sulaiman, som bytts in i halvtidsvilan efter att Granit Stagova tyvärr tvingats utgå med en skada, tog sig fram centralt och spelade in bollen i straffområdet till Dardan Mustafa som väggspelade bollen i sidled till Rebin Asaad som sköt i fritt läge. Men återigen stod Erik van Leest i vägen, den här gången efter en snabb utrusning. 

Linköpings stora övertag i bollinnehav i andra halvleken resulterade i två bra skottlägen. Det första skottet gick tätt utanför. Det andra fick en lurig bollbana och Svante Hildeman tvingades att släppa en retur som Niklas Nilsson skickade ut till hörna. Det var en av många hörnor som Linköping skaffade fram på slutet, men ingen av dem blev farlig och matchen slutade oavgjort.

– Tycker vi skapar helt solklara frilägen och dessa måste vi sätta. Gör man inte det får man svårt att vinna matcher. Spelet ute på plan är helt jämt så ja, ok ändå. Första gör vi enligt matchplan, men i andra blir vi av med bollen alldeles för tidigt. Vi får inte till några längre anfall utan får jaga boll och det sliter på krafterna. Prestation och arbetsinsats var bra och det tar vi med oss, summerade en någorlunda nöjd Kalle Ringhov matchen.
Nästa match är mot seriens enda obesegrade lag. Vi tar emot Utsiktens BK hemma på Tornvallen med avspark klockan 15 på lördag 11 juli.

  • TV: Se Torns IF - Utsiktens BK via Sydsvenskan.
  • Vi uppmanar alla att köpa fiktiva matchbiljetter genom att swisha 20 kr/styck till 123 515 29 62. Tomma läktare. TV-avtalet ger inga pengar till klubbarna. Så slå dig ned hemma för att se oss spela och stötta Torn!

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 23/2 19:00
1 - 3  
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 13:00
2 - 1  
Lör 3/2 13:00
4 - 2  
Lör 27/1 13:00
2 - 2  
Ons 6/12 19:00
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram