SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

Eskilsminne IF
1 - 1
Torns IF
Eskilsminne IF1 - 1Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 november, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000012236
Samling:13:00
Oavgjord avslutning mot Eskilsminne
2020-12-13 12:30
Årets sista startelva. Foto: Göran Lenz/apb.se

För två veckor sedan avslutades årets Ettan Södra. För Torns del stod Eskilsminne IF för motståndet i sista omgången och matchen på Harlyckans gräsplan slutade 1-1.

För Eskilsminne stod mycket på spel i matchen då de kämpade mot Qviding FIF och Lunds BK om att undvika degradering. Vid vinst skulle Eskilsminne säkra minst kvalspel om att behålla sin plats i Ettan nästa säsong. Vid poängtapp riskerade de att åka ur direkt om Lunds BK vann sin match.
 
För Torn gällde matchen framförallt att avsluta snyggt i tränare Richard "Kalle" Ringhovs sista match efter 11 säsonger som huvudtränare.
 
– Lagen hade varsin halvlek. Vi var inte nöjda alls med första halvlek och sedan tycker jag att vi tog över helt i andra. Om det var för att Eskils drog sig tillbaka eller om det var vi som höjde oss är kanske en kombo. Hur som helst tycker jag vi gör en mycket bra andra halvlek med stor rörelse, bra bolltempo och uppryckning i närkampsspelet, summerade Kalle Ringhov insatsen.

Torn fick en dålig start på matchen. Man hamnade i underläge med 1-0 innan klockan ens tickat upp till två minuter. Eskilsminne bröt ett dåligt uppspel och skickade bollen mot en djupledslöpande Emil Åberg, som tog ned bollen och skickade in den vid första stolpen med ett distinkt avslut.

 
Resten av den första halvleken blev avvaktande och ganska tempofattig och inget av lagen lyckades fullt ut med att skapa målchanser.
 
I den andra halvleken tog Torn över spelet och tryckte på för en kvittering. Till slut kom också målet som betydde 1-1 när Niklas Nilsson nådde högst på en frispark i den 81:a minuten. Niklas nickade bollen i en hög båge över en utrusande målvakt och in i mål.
 
Innan kvitteringen hade Eskilsminne kommit upp i några farliga anfall. Bland annat hade Svante Hildeman hunnit med en dubbelräddning i ett anfall och en benparad på ett avslut i helt fritt läge i ett annat anfall innan en hemmaspelare missade öppet mål i ytterligare ett fritt läge.
 
Efter kvitteringen böljade spelet ordentligt när Eskils satsade allt framåt. Torn hade gott om anfall som kunde förvaltats bättre. Eskilsminne skapade fyra rejäla målchanser, men oftast gick avsluten i bra lägen utanför målramen och när de inte gjorde det så fredade Svante Hildeman sin målbur.
 
– I årets sista match så slutade det oavgjort – icke så förvånande, och vi slutar därmed på 12 oavgjorda som är alldeles för många om vi ska vara med i toppen, konstaterade Kalle Ringhov.
För Eskilsminne innebar det oavgjorda resultatet att laget degraderades till division två då både Qviding FIF och Lunds BK vann sina matcher.
 

I och med den intjänade poängen slutade Torn på övre halvan av Ettan Södra 2020 på åttonde plats. Klubbens näst bästa placering under de tre åren man spelat i Ettan. Årets upplaga av Torn var lite för ojämna för att blanda sig i den absoluta toppstriden när det drog ihop sig under hösten.

 
Laget tog fler poäng i snitt mot lagen efter sig än lagen före sig i tabellen. Vi kan dock konstatera att man tog fler poäng mot de fyra första lagen än de fyra sista lagen och att kapaciteten därmed fanns att nå högre med lite jämnare prestationer.
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 7/6 19:00
1 - 0  
Sön 2/6 16:00
2 - 0  
Tis 28/5 19:00
3 - 2  
Fre 24/5 19:00
3 - 2  
Lör 18/5 16:00
5 - 0  
Sön 12/5 13:00
2 - 0  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram