Samling:13:45
Vinst mot FC Trelleborg
2019-08-24 20:22
Dagens match hemma mot gästande FC Trelleborg slutade med en 3-1-seger.
Det väntade en viktigt match för både oss och våra motståndare om vi ville hänga kvar i tabelltoppen. Bortalaget, som vann serien under våren och dessutom var obesegrade i samtliga seriematcher hittills under 2019, var idag på plats tidigt och såg väldigt taggade ut.

Värt att notera är att sist vi spelade mot FC Trelleborg var i maj och den matchen slutade 3-3. Då vände Trelleborg ett underläge till 3-1 som vi sen tog ifatt under de sista 25 minuterna.

Matchen drog igång och strax efter att klockan gått förbi 10 minuter frispelade Alper vår kapten Friberg, som sökte ett instick till Noël. En försvarare fick en touch på bollen och den hamnade istället hos Abbe som spelade bollen till Matthew. Han snurrade bort sin markering och vi hade gjort ett tidigt ledningsmål.

Vår ledning skulle dock bli kortvarig då motståndarna snabbt kvitterade via en kyligt slagen straff.

Eftersom det var mycket varmt i den strålande solen tog domaren beslutet att ha en liten paus i mitten av båda halvlekarna.

Kort efter första vätskepausen fick FC Trelleborg ett bra kontringstillfälle, men en hårt kämpande Simon R jobbade över hela planen och hann stoppa anfallet strax innan skottögonblicket, efter att en smart backlinje fått motståndarna att sakta ner. Men det skulle inte sluta där, utan i samma vända tog vi tillfället i akt och bjöd på en fantastisk omställning. Johan snurrade bort sin markering och frispelade Noël, som själv med målvakten osjälviskt spelade Friberg framför mål som i sin tur säkert gjorde 2-1.

I slutet på första halvlek såg båda lagen väldigt trötta ut, men trötta ben skulle inte stoppa Johan. Han gick upp högt och vann sin nickduell och nickade ner bollen till Friberg, som från 20 meter sköt en projektil som touchade en försvarare och gick in i mål bakom en chanslös bortamålvakt.

Med en minut kvar på klockan slarvade vi i försvarsspelet och det var små marginaler från en reducering. Resultatet var dock 3-1 och det var dags för en välbehövlig halvtidsvila.

FC Trelleborg har en stark offensiv och vi ville minimera spelyta två och tre för deras del. Detta lyckades vi bra med och bortalaget fick knappt till några målchanser i andra halvlek.

Matchen levde fram till den 75:e minuten fast vi haft ett par jättechanser att stänga matchen helt. Sen visade killarna upp en otrolig disciplin när de kontrollerat rullade av de sista 15 minuterna av matchen. Väldigt kul att se den mognaden och kvalitén från truppen.

Alla killar ska ha en klapp på axeln för deras otroligt hårda jobb över hela planen. Mycket kul att se en så väl fungerande backlinje med bra kommunikation och att samtliga inhopp ännu en gång höjer kvalitén direkt med hårt jobb.