SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P19 - 1

Hässleholms IF
1 - 1
Torns IF 1
Hässleholms IF1 - 1Torns IF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 28 augusti, 19:00
Plats:Österås IP C-plan
Tävling:
Matchnummer: 130711001
Samling:17:45
Oavgjort i en match som hade det mesta
2019-08-29 20:00
Matchen i onsdags kväll borta på Österås IP mot Hässleholms IF slutade 1-1.
Vi visste att vi hade en svår utmaning framför oss när vi åkte till Hässleholm för att möta ett av seriens topplag. Förutsättningarna var att vid en förlust skulle vi förlora vår förstaplacering i tabellen till just Hässleholms IF, medan kvällens motståndare skulle hamna i ett jobbigt läge i toppstriden om vi vann. 

Domaren blåste igång matchen och vi öppnade klart bäst de första 10 minuterna. Motståndarna var inte riktigt med i matchen och vi var farligt framme i deras straffområde ett par gånger, dock satt inte skärpan i de sista momenten. Vi var även väldigt organiserade defensivt och löste inledningsvis det mesta utan större svårigheter.

Efter att matchklockan tickat sig förbi 20 minuter kom hemmalaget in i matchen och tog över under resten av första halvlek, där de hade det mesta av spelet. De tog över framförallt tack vare sina duktiga mittbackar som slog långa diagonalbollar med högsta kvalité in i spelyta tre, samtidigt som de hade sina tre innermittfältare som jobbade hårt och ständigt gick i djupled. Deras snabba forward, som också konstant hotade i djupled, var hela tiden ett orosmoment, vilket resulterade i att vi hamnade väldigt långt ner i plan när vi skulle försvara oss. 

Hässleholm får i 30:e minuten till ett riktigt bra längre anfall där de avslutar med ett inlägg och en nick i vårt mål. 

Resultatet var 1-0 när det var dags för halvtidspaus. 

Vi var tvungna att få stopp på motståndarnas mittbackar som stod för majoriteten av de fantastiska långa uppspelen. Därför ändrade vi runt lite och lyckades också få en tydlig press på hemmalaget. De fick inte längre lika bra ordning på sin speluppbyggnad. Nu fick hemmamålvakten istället stå för många av uppspelen och därför började vi ta över mer. 

Vi kvitterar genom ett vackert anfall där Jeremy kom på överlapp med Johan, och därefter slog ett inlägg till Adam som säkert gjorde 1-1 från nära håll. 

Efter vår kvittering hamnade hemmalaget i en dålig period de följande 15 minuterna. Oliver och Isak var båda centimeter ifrån att ge oss ledningen men bollen ville inte in. 

Målet uteblev och Hässleholm hade rett ut vår fina period bra. Men spänningen var inte över utan började ta fart ordentligt med 10 minuter kvar på klockan. 

I 83:e minuten fick hemmalaget ett friläge som Simon B gjorde en fantastisk benparad på. I 85:e minuten slog de en hörna som hittade en helt omarkerad Hässleholm-spelare som inte fick träff på bollen. Istället kontrade vi i den 88:e minuten och avslutade från straffpunkten, men hemmamålvakten gjorde en väldigt bra räddning. I sista anfallet i matchen kom vi 3 mot 2 strax utanför motståndarnas straffområde men lyckades inte få en bra träff på bollen. 

Matchen kunde ha slutat hur som helst, men den slutade alltså oavgjort. Hemmalaget var det bollförande laget och även vi hade något vassare målchanser så hade båda lagen gott om chanser att avgöra. 

Enligt mig årets tuffaste match hittills, mot ett väldigt bollskickligt motstånd. En krigarinsats från vår sida med många missnöjda ansikten efter slutsignalen, vilket visar på vår starka vinnarmentalitet. Efter det oavgjorda resultatet är vi fortfarande i toppen av tabellen och måste fortsätta jobba lika hårt i kommande matcher för att försvara vår position.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/2 13:00
Sön 18/2 11:00
Sön 11/2 15:00
Sön 4/2 12:00
Fre 26/1 19:00
Sön 8/10 14:00
4 - 1  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram