Samling:18:15
Seger i Malmö mot Kvarnby IK
2019-09-16 14:00
Matchen mot Kvarnby IK slutade 4-2 i vår favör.
I onsdags väntade en spännande match mot vår förra kollega Bahir och hans nya klubb Kvarnby IK. Efter ett mycket trevligt välkomnande från hemmalaget var det dags för uppladdning.

Domaren blåste igång matchen och Kvarnby fick direkt till en målchans när vi slarvade i uppspelet. I den 15:e minuten fick vi till en bra omställning när Victor frispelade Noël som avslutade på bästa sätt, och vi hade gjort dagens första mål. Bara några minuter senare fick vi nästa chans där marginalerna inte var på vår sida.

Vädret i form av ihållande ösregn ställde till det en hel del för båda lagen, och matchen bjöd på många omställningar åt båda hållen. Men inget lag fick till mer än halvchanser den resterande delen av halvleken, fram till periodens sista sekvens. Kvarnby fick en hörna som vi tyvärr nickade in i eget mål och samtidigt som domaren blåste för kvitteringen blåste han även av för halvtid.

Det var 1-1 och dags för paus.

Direkt i inledningen på andra halvleken slog hemmalaget en väldigt bra djupledsboll till en spelare som kom fri, men Simon gjorde en fantastisk räddning och resultatet var fortsatt lika.

15 minuter in på halvleken gjorde vi, precis som i den första halvleken, mål. Den här gången sprang Kacper sig runt på högerkanten och slog ett inspel som en Kvarnbyspelare styrde in i eget mål. Motståndarna skulle dock kvittera i en tilltrasslad situation i straffområdet och med cirka 10 minuter kvar på klockan var det 2-2.

Men vi fortsatte att jobba hårt och chansen skulle komma när Kacper spelade fri Emil, som hade gjort en lång löpning och var säkerheten själv när vi ännu en gång återtog ledningen.

Matchen skulle dock inte vara över där. Kvarnby fick ännu en superchans som Simon gjorde en ännu bättre räddning på med lite tid kvar att spela.

Med 5 minuter kvar på klockan trycker Kvarnby upp med allt de hade, men vår backlinje och vårt mittfält löser det utan att släppa till någon mer chans. Istället vinner vi bollen högt och Kacper kan skjuta in dagens snyggaste mål på halvvolley uppe i vänstra krysset.

Matchen slutade således 4-2 och vi gick hem med 3 poäng.