Matchnummer: 130711008
Samling:17:45
Vinst i seriepremiären för U19
2019-08-13 11:55
Första matchen i höstens Herrjunior Division 1 Skåne spelades på måndagskvällen på hemmaplan mot GIF Nike och slutade 4-1.
På förhand såg förutsättningarna väldigt bra ut och vi hade väntat länge på att få dra igång serien. GIF Nike kände vi till väl då vi spelade mot dem under våren. Den gången var det en väldigt jämn match som vi vann under slutminuterna.

Domaren blåste igång matchen och redan i den andra minuten föll vår kapten Friberg i straffområdet och vädjade till domaren, men någon straff blev det inte. Det skulle dock inte göra alltför mycket för bara några minuter senare vände Simon upp och slår en fantastisk passning till Friberg i spelyta två, och han frispelar i sin tur Noël i djupled. Bortamålvakten gjorde en bra räddning, men gav en retur som Abbe sköt ett volleyskott på. Abbes skott gick i ribban och ut innan hela situationen slutade med att Johan tryckte in ribbreturen i mål. 1-0 till Torn.

Därefter hade motståndarna en halvchans som de inte förvaltade väl. Istället kunde Noël utöka vår ledning till 2-0 efter en bra passning av Abbe.

Efter det andra målet tog vi över helt. Vi hittade kontinuerligt passningar in i spelyta två och tre, främst genom Alper, Khader och Simon samt mycket bra rörelse från våra offensiva spelare. Det var bud på ett tredje mål några gånger i första halvlek, men den slutade 2-0.

Andra halvlek drog igång och Kacper fick ett enormt offensivt tryck på sin motståndare. Till slut kom han igenom och 3-0 var ett faktum. Här kändes matchen avgjord fram tills bortalaget reducerade i en tilltrasslad situation som slutade med att vi nickade bollen på varandra och till slut in i eget mål.

Under en period gick vi ner lite i tempo, men GIF Nike som var trötta orkade inte riktigt ta över initiativet.  Mot slutet tog Kamil tillvara på en av dagens bästa passningar, från Hannes, och serverade Adam som gjorde vårt fjärde mål.

Matchen slutade 4-1 och en riktigt stark seriepremiär är nu avklarad. Mycket bra insats från samtliga spelare, och extra kul att både Isak Wallin och Martin Stojkovic, som är nya i föreningen, gör bra insatser.

Lör 13/4 12:30