Serie:Träningsmatcher U19
Samling:13:45
Vinst mot FC Helsingkrona
2019-03-24 22:22
Idag spelade vi mot studentlaget FC Helsingkrona. Matchen slutade med en 2-0 seger.
Vi ville sträva efter att vara det bollförande laget och hitta mycket passningar som skulle slå igenom motståndarnas lagdelar. Och därefter successivt med tålamod transportera oss fram i plan. Motståndarna stör inledningsvis vår matchplan, då de har en relativt hög backlinje och ett kort avstånd mellan sina lagdelar.

Detta ställde till det för oss, då vi tvingades slå längre chansbollar mot spelyta tre, som blev resultatlösa.
Fast vår offensiv inte funkade som det var tänkt inledningsvis försvarar vi oss kompakt och strukturerat. Och Helsingkrona hade svårt att etablera längre anfall.

Efter att vi spelat drygt 25 minuter blev motståndarlagets organisation lite sämre, och därför började vi spela oss igenom deras lagdelar och kom till några bra chanser. Abdullah förvaltade en av dessa, och 1-0 blev ett faktum och även resultatet i halvtid.

I andra halvlek sprang Diako sig fri och frispelade Andrej som kunde utöka ledningen till 2-0.

Efter det andra målet växlade killarna ner då de kände att de hade kontroll på matchen. Detta resulterade i att bortalaget började skapa lite chanser i form av hörnor och andra halvchanser. Jon tvingades till en snabb reflexräddning i 75:e minuten, men mer mål i matchen blev det inte.

Vi gör en bra insats där vi bestämmer tempot i stor utsträckning, och med lite bättre beslut sista tredjedelen hade vi även kunnat göra något mål till. Men istället slappnade vi av och bjöd nästan in motståndarna i matchen mot slutet, vilket vi får ta lärdom av.

En härlig seger killar, vi jobbar vidare!

Tack till FC Helsingkrona för den här matchen.