Vinst mot IFK Malmö FK
2022-05-16 09:18

En tuff match mot IFK Malmö slutade med en 1-0  seger för P19.

IFK Malmö FK som växt på senare tid med rekrytering av flera unga spelare har inte gått obemärkta i de olika serierna. Vi visste på förhand att det skulle bli en svår nöt att knäcka.

Matchens första halvlek är jämn där Viggo framförallt får parera att bra läge. Bortalaget har något mer boll, men vi lyckas skapa de hetare chanserna och går därför ut i paus med en 1-0 ledning via William.

I andra halvlek sjunker vi ännu lägre då motståndarna förflyttar mycket boll i sidled. De har två inlägg som går direkt i ribban och även ett avslut från en hörna som går stolpe ut. Men även vi radade upp flera heta chanser. Vi har flera frilägen och även en straff vi inte lyckas förvalta för att stänga matchen.

Vårt försvarsspel och organisation har gjort kraftiga kliv under året med överlägset minst insläppta mål gjorde att IFK inte lyckades ta sig igenom.

Kul att Jakob fick hoppa in och vikariera som mittfälltare sista 20 minuterna.
Faktum efter matchen är att tre nya poäng är inkasserade!