Samling:13:00
Knapp seger mot FC Trelleborg
2021-08-30 10:14

7:e omgången som spelades borta i Trelleborg slutade med en 2-1 seger.

Båda lagen började aningen försiktit pga det varmare vädret. Trelleborg jobbade mycket med bollar mot deras FW i yta tre. Till en början såg lagens taktiska direktiv likartade ut. Efter att matchen hade tickat några minuter och Torn hade blivit varmare i kläderna kom det allt mer passningar i spelyta två där våra mittfältare kunde arbeta rättvända. I kombination med detta kom det regelbundna spelvändningar.
Extra plus till Hamza och Navid som kombinerade snyggt på sin kant och våra tre innermittfältare Matthew, Emil N och Emil P, som kontinuerligt var rättvända i yta två och vann nästan allt centralt.

Detta innebar att vi styrde matchen vilket resulterade i flera jätte bra chanser. Målramen var dock ivägen vid tre tillfällen och när väl avsluten var innanför ramen, så var det istället en hemma målvakt som stod ivägen.
Strax innan halvtids pausen hade Trelleborg en jätte chans där de kommit fria med Jakob. Men en fantastisk räddning innebar 0-0 i paus.

Andra halvlek börjde hackigt och inget av lagen fick till någon farlig målchans egentligen. I 65:e matchminuten sökte en hemmaspelare en tillbaka-passning till sin egna målvakt som Jacob snappade upp och säkert placerade i mål. Första målet var gjort och en otrolig lättnad. Minuten senare sprang Nawid igenom och 2-0 var ett faktum.
Resterande del av matchen spelades av fram tills 85:e matchminuten då hemmalaget gjorde sitt  bästa anfall från dagen och snyggt reducerade till 1-2. Men närmre än så kom de inte och 3 poäng var inkasserade.
Härligt kämparinsats när spelet inte riktigt satt, samtidigt som vi måste passa på och lyfta  Theo som vikarierade på backlinjen med brauvur.