Spännande avslutning mot KSF Prespa Birlik
2020-10-13 22:38
Sista matchen i HR Division 1 mot Prespa slutade med en förlust.
Senaste mötet mot Prespa gav oss en lärdom i effektiv snabb omställningsfotboll.

Den här gången inledde motståndarna med att tidigt sätta hög press på vår backlinje och störa oss i uppspelsfasen. Efter ett par spelade minuter fick vi kontroll på motståndarnas press och vi började etablera flera farliga anfall via spelyta två. Dock så avslutades aldrig anfallen trots flera skottmöjligheter och motståndarna kunde istället förvalta det och ställa om, vilket var deras styrka.

Efter 25 spelade minuter bjöd killarna på matchens finaste anfall, men ännu en gång, trots nästintill friläge med målvakt, avlossades inte något skott. Den här gången straffade Prespa oss via en blixtsnabb kontring och Viggo tog första skottet, men sen kom en motståndare först på returen.

Kort efter motståndarnas ledningsmål tilldelades vi en straff som Alper skickade upp iskallt i vänstra krysset.

1-1 blev halvtidsresultatet, och under första halvlek hade vi testat Prespas målvakt allt för lite.

Andra halvlek ser exakt likadan ut som den första, och motståndarna hade tagit en komfortabel ledning till 3-1 när klockan tickade upp till 80:e minuten.

Med inte många minuter kvar blev vi tilldelade en frispark med cirka 20 meters avstånd till mål. Alper stegade upp och skickade in den direkt otagbart i samma hörn som straffen.

Alla killarna jobbade stenhårt för att få till en kvittering. Hampus körde ett solonummer på vänsterkanten där han snurrade bort tre Prespaspelare och spelade Folke i djupled som på ett tillslag skickade in vårt tredje mål i nättaket. En fantastisk upphämtning hade precis ägt rum. Tyvärr blev den inte hållbar för med matchens sista spark skickade motståndarna in en lång frispark som en bortaspelare kom sist på, med marginalerna på deras sida hamnade den centimeter ifrån Viggos fingertoppar.

Matchen slutade 4-3 till Prespa Birlik, men våra killar hade gjort en mycket stark insats och var självfallet besvikna efter resultatet. Vi hade chanserna men fick inte till avsluten, samtidigt som vi ännu en gång blev hårt straffade under samtliga omställningar. Trots en förlust var de ännu ett steg i rätt riktning mot utbildning i seniorfotboll.