SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P19 - 1

Torns IF
1 - 1
IFK Klagshamn
Torns IF1 - 1IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 oktober, 13:00
Plats:Tornvallen, Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130711055
Samling:11:45
Oavgjort mot IFK Klagshamn
2020-10-13 20:19
En händelserik match hemma mot IFK Klagshamn slutade 1-1. 
Senast vi spelade mot Malmölaget var under vårsäsongen 2019 och då slutade matchen oavgjort efter en sen kvittering av Klagshamn i den 89:e minuten samtidigt som vi fick avsluta matchen med en man kort. Ett scenario som skulle upprepa sig även denna gången.

Matchen påbörjades i ett något lägre tempo och präglades av fysiska dueller och närkamper. Inget av lagen fick till en början till några farliga chanser då båda lyckades med försvarsspelet. 

Efter drygt 20 spelade minuter öppnades matchen upp något och vi fick till några bra avslut som bortamålvakten löste. Vi tog över allt mer under första halvlek och motståndarna fick inte till sitt anfallsspel. De hade dock en bra möjlighet och det var via en långboll där de frispelade sin anfallare som avslutade med en lobb. Strax efter avslutet kolliderade anfallaren med en försvarare, men domaren friade straff med hänvisning till att spelaren fått avsluta utan att bli störd. 

0-0 i paus, vilket var relativt rättvist fast vi hade haft bud på att ta ledningen ett fåtal gånger. Domaren hade under första perioden lagt ribban högt och tillåtit en hel del kamp, endast ett gult kort, vilket mer liknade seniorfotbollen vi utbildar spelarna mot. 

Andra halvlek drog igång och det var fortsatt trevande spel. Vi kom likt första halvlek inte upp i den nivån vi borde ha gjort. 

I den 60:e minuten var det dålig kommunikation mellan motståndarnas backlinje och målvakt. Eron uppfattade detta snabbt, vann bollen högt, rundade målvakten och skulle bara placera bollen i tomt mål när målvakten drog ner honom. Domaren undvek korten men pekade på straffpunkten. Jacob stegade fram och placerade snyggt in sitt elfte mål i årets seriespel. 

Efter målet fick vi mycket mer energi och ett andra mål hängde i luften i cirka 10 minuter. Vi testade bortamålvakten vid flera tillfällen, men några riktigt fina räddningar höll matchen vid liv. 

Matchen fick istället en rejäl vändning efter att Isak W fått syna sitt andra gula kort för dagen, vilket resulterade i ett rött. Tråkigt för Isaks del som olyckligt råkade peta en motståndare i ansiktet när han tog sig ur en trängd situation med en snurrfint.

Där och då var det nya förutsättningar. En man kort och 20 minuter kvar att spela. Förvånansvärt nog stegrade killarna upp nivån tydligt för första gången, och med en man kort sprang samtliga på plan betydligt mer och spelade bättre än de gjorde med full trupp. 

Motståndarna hade fortsatt svårigheter med att etablera de farliga chanserna och ledningen kändes trygg. I den 80:e minuten hade vi en jättemöjlighet att stänga matchen efter ett fint anfall. Istället upprepade historien sig och bortalagets nr 12 kvitterade snyggt med en finplacerad lobb. 

1-1 blev slutresultatet med missnöjda Tornare vid slutsignalen. Vi fick en lärdom av vad som händer när man går ner sig ett fåtal procent och det måste vi ta med oss inför kvalet. Fortsatt obesegrade i årets serie och IFK Klagshamn är ett bra motstånd som försvarade sig väldigt kompakt och störde oss i vårt offensiva spel.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/2 13:00
Sön 18/2 11:00
Sön 11/2 15:00
Sön 4/2 12:00
Fre 26/1 19:00
Sön 8/10 14:00
4 - 1  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram