Matchnummer: 130711019
Samling:11:45
Seger i slutminuterna mot Hittarps IK
2020-09-09 08:25
Ännu en match med ett sent avgörande som resulterade i en vinst. Denna gången hemma i Stångby och Hittarps IK var dagens motståndare. Matchen slutade 1-0.
En viktigt match väntade hemma mot Hittarps IK, som på förhand var en av seriens förväntade topplag. Förra säsongen spelades tre matcher mot Hittarp varav 2 slutade med seger och en med förlust. Samtliga matcher vann laget som hade fördelen att spela på hemmaplan.

Första halvlek var relativt chansfattig och från vår sida präglades den av många tekniska misstag. Motståndarna gjorde det svårt för oss med sitt kompakta försvarsspel och hårda jobb. Bästa möjligheten under första halvlek var bortalagets, då en bortaspelare kom helt fri med Ralle som kom ut snabbt och tvingade motståndaren till ett svårt avslut som hamnade strax utanför.

Halvtidsresultatet var 0-0.  Vi hade genomfört en svag halvlek. Otroligt hårt jobb från Khader, Alper, Joel och Rasmus var anledningen till att Hittarp inte hade tagit ledningen i första halvlek.

Andra halvlek spelade vi betydligt bättre och hade flera kontrollerade anfall som innehöll flera spelvändningar. Vi hade bland annat en bra nickmöjlighet som nästan gick in och flera bra omställningar via Eron som blev farliga. I 65:e matchminuten kom motståndarna runt på högerkanten och fick till ett riktigt bra avslut som träffade stolpen.

Man kände på stämningen att inget av lagen ville ha ett oavgjort resultat, då båda satsade offensivt och släppte lite på det defensiva. Matchen stod och vägde, och det var bara en tidsfråga när målet skulle komma, frågan var dock i vems favör.

I 84:e matchminuten skarvar Emil snyggt vidare ett inlägg till Jacob som iskallt på ett tillslag lobbar över målvakten. Ett fantastiskt avslut som innebar 3 viktiga poäng och en fortsatt placering på kvalplats uppåt i tabellen.