SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P19 - 1

Eslövs BK
1 - 2
Torns IF
Eslövs BK1 - 2Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 mars, 12:00
Plats:Berga IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130803006
Samling:11:00
Gruppseger i DM
2020-03-17 19:20
Matchen borta mot Eslövs BK slutade med en 2-1-seger. 
Förutsättningarna var klara på förhand. Kryss eller vinst och förstaplatsen i gruppen var säkrad. Förlust och då var Eslöv etta. 

Vi inledde ännu en gång väldigt bra direkt från start. Ett inlägg som bortamålvakten inte får kontroll på studsar ner till en Tornare som får se sitt avslut täckas och med några cm gå utanför mål. På den efterföljande hörnan nickar Khader in årets snyggaste hörna slagen av Matthew. 0-1 var ett faktum. 

Bollinnehavet var relativt jämnt i första halvlek. Motståndarna, som föll långt ner i plan med båda sina yttermittfältare, bildade en 6-backslinje stundtals och fokuserade mestadels på omställningar och längre passningar från backlinjen.

Medan tiden tickade på blev vi allt mer nonchalanta och passiva i de defensiva omställningarna. Eslöv tryckte på med mycket folk vid samtliga omställningar. Ett par halvchanser dök upp för motståndarna och på en av dessa lyckades de kvittera till 1-1.

Där och då trodde vi att det skulle vara en väckarklocka för truppen och att det var dags att växla upp. Men den resterande delen av första halvlek fortsatte på samma vis. Lågt tempo, med alldeles för många tillslag eller spelare som joggade runt. Vi vann knappt varken insparkarna eller andrabollarna. 

Men spelmässigt en jämn halvlek och oavgjort var ett rättvist resultat. 

Det blev en riktigt tankeställare under pausvilan. Vi har betydligt högre intensitet på våra träningar än i denna gruppfinalen. Tänker vi gå ut till en tävlingsmatch och inte i vara i närheten av att ge 100%?  Vad gör vi här egentligen? Alla var överens om att vi skulle ge allt. 

Andra halvlek blev en helt annan historia. Nästan hela andra halvlek spelades på Eslövs planhalva. Motståndarnas backlinje och målvakt testades kontinuerligt. Det var till och med någon sekvens där vi rullade boll i Eslövs straffområde och de försvarade med 10 man.

Vi vann alla närkamper, långbollar och dueller. Det kändes hela halvleken som en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Men klockan började närma sig 90 minuter och en stolpträff och ett avslut precis utanför var så nära vi hade kommit. Trots att vi hade kunnat spela av matchen då ett oavgjort resultat gett oss gruppsegern ville hela laget vinna.
 
Till slut gav gav vårt övertag utdelning. I matchminut 87, via en framspelning av Stefan, skickade Matthew in en projektil i högra krysset. 

Det bör tilläggas att Eslöv inte var helt ofarliga under andra halvlek. De få anfall de hade på vår planhalva var relativt farliga omställningar där sista beslutet inte riktigt satt.  Ett slutkört motstånd orkade inte med någon forcering efter vårt mål och matchen slutade 2-1. 

En rättvis seger som kunde slutat med ett par mål till för vår del, men tre poäng är det viktiga. När alla går ner några procent och tar matcher för givet, är vi inte i närheten av den nivån vi bör vara på. En match har dock två halvlekar och killarna fick en chans till revansch i andra halvlek och växlade upp. 

Vinsten innebar att vi genomfört ett gruppspel med 9 poäng av 9 möjliga.
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/2 13:00
Sön 18/2 11:00
Sön 11/2 15:00
Sön 4/2 12:00
Fre 26/1 19:00
Sön 8/10 14:00
4 - 1  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram