Plats:Konstgräsplan
Serie:Träningsmatcher P19
IFK Simrishamn A - Torns IF (3-2)
2020-04-02 15:00
Det blev förlust borta mot Division 3-laget IFK Simrishamn i årets första pass på gräs.
Under matchens inledande 10 minuter startade vi bäst, då IFK Simrishamn spelade något defensivt. Den bra starten resulterade i att vi också gjorde första målet när Nawid nickade ner bollen till Olof som först vann duellen mot sin försvarare och sedan snurrade bort nästa motståndare innan han avslutade sitt solonummer med att distinkt placera in bollen bakom målvakten.

Medan matchminuterna tickade på kom också hemmalaget mer in i matchen och tog över. De hade en väldigt stark period på ca 15-20 minuter och kunde också under den perioden kvittera på en längre passning in i spelyta tre.

Första halvlek slutade rättvist 1-1.

Andra halvlek var också jämn där båda lagen bjöd på såväl bra försvars- som anfallsspel.

Efter att vi hade spelat drygt en kvart på andra halvlek hittade Simon R med en fin passning in i spelyta två till Olof. Därefter frispelade Olof en djupledslöpande Matthew som snyggt rundade Simrishamnsmålvakten och ännu en gång var vi i ledningen.

Med en liten del kvar att spela av matchen kändes ledningen stabil. Vi hade ett skott utifrån som målvakten fick fingrarna på så den gick i stolpen. Ledarstaben gjorde ett byte i backlinjen på ett defensivt inkast, vilket olyckligtvis resulterade i en kvittering innan bytet hann göras klart. Kort därefter tog också motståndarna ledningen för första gången via ett inlägg som nickades i mål.

Fast det bara återstod minuter av matchtiden tryckte killarna på. Vi hade en boll som tog i insidan av stolpen efter ett friläge, ett avslut som hamnade tätt utanför vänstra krysset, samt två bra avslut från strax utanför straffområdet. Men närmre än så kom vi inte och när domaren blåste av var resultatet en förlust med 2-3.

En mycket givande match för oss där Simrishamn som spelar i division tre mönstrade en stark trupp. Vi tackar dem och jobbar vidare.