Samling:17:00
Förlust mot Lunds BK
2020-03-07 13:24
Träningsmatchen mot Lunds BK slutade i en förlust med 3-1
Ännu en intressant träningsmatch stod på agendan. Under fredagskvällen väntade Lunds BK P19. En bra värdemätare för oss då de förra året slutade på en andraplats i P19 Division 1. Inför dagens match hade även motståndet lånat ner ett par spelare från sin seniortrupp, vilket gjorde matchen ännu mer intressant.

Matchen drog igång och vi inledde starkt. Redan i första minuten vann vi bollen högt upp på plan och med lite flyt i första touchen hade en bra möjlighet uppstått.

Bortalaget hade inledningsvis svårigheter att etablera anfall, i kombination med att vi med jämna mellanrum hittade in passningar i spelyta två. Dagens första halvchans kom från en hörna som Khader kommer högst på, men en gul styrde bort avslutet. Vi fortsatte vår pigga start, och hemmalaget föll långt ner i egen planhalva och försvarade sig strukturerat.

Efter drygt 15 spelade minuter kommer vi i nästa halvchans, via ett fint kombinationsspel av Nawid och Isak, men inlägget hamnar strax ovanför. Kort därefter vinner vi bollen högt och ställer om. Eron som står för avslutet strax utanför straffområdet fick se sitt skott räddas av bortamålvakten.

Vi hade en väldigt stark period, men trots det tog Lunds BK ledningen när de vunnit bollen högt upp på plan och deras första skott för dagen, som var ett fantastiskt avslut utanför straffområdet, gått in otagbart i vänstra krysset.

Resultatet var 0-1, men vi fortsatte jobba på hårt och fortsatte att hitta passningar i spelyta två, med en hel del spelvändningar. Motståndarnas backlinje skötte sig väldigt bra och de parerade samtliga av våra instick.

Vår bästa målchans får vi i 35:e minuten när Matthew snyggt hittat Nawid i djupled som spelar inåt bakåt till Isak. En bortaspelare fick dock en tå på bollen, vilket resulterade i att Isak fick se sitt avslut hamna centimetrar utanför den högra stolpen. När vi börjar komma över motståndarnas ledningsmål och hitta rätt inställning igen så tilldelas LBK en korrekt dömd straff som de förvaltar på bästa sätt. Och 0-2 var ett faktum och även halvtidsresultatet.

Andra halvlek började bortalaget på bästa möjliga vis genom att inledningsvis göra sitt tredje mål via ett inlägg. Uppförsbacken blev nu jobbig och vårt spel avtog en del, samtidigt som bortalaget har sina starkaste 30 minuter. Simon B gör en väldigt bra räddning i ett friläge och motståndarna har två halvchanser till utanför straffområdet som inte träffar målramen.

Lunds BK håller mest i bollen under den här perioden och vi får jaga. Med 15 minuter kvar spelar vi återigen en trevlig fotboll. Bortamålvakten står för en av dagens bästa räddningar efter en hörna, och några ytterligare halvchanser löste motståndet väldigt bra.

Vi skulle dock få till en reducering i matchens slutskede efter en väldigt fin framspelning av Jeremy till Eron.

Lunds BK gick segrande ur matchen och det är bara till att gratulera. En mycket givande träningsmatch.
Båda lagen spelade bra och bjöd på en ganska jämn affär summerat över 90 minuter. Skillnaden i slutändan blev att motståndarna förvaltade våra misstag betydligt bättre än vi förvaltade deras och det får vi ta med oss framöver för att ta nästa steg.

Nu väntar nästa match redan imorgon söndag när vi tar emot Råå IF i DM hemma på Tornvallen.