Referat: FC Rosengård 1917 - Torns IF
Förlust i Svenska cupen mot FC Rosengård
2021-07-02 17:50
Ted Sandberg tar sig fram längs vänsterkanten framför de tillresta Tornsupportrarna. Foto: Stefan Robèrt.

Torns IF blev på onsdagskvällen utslagna ur Svenska cupen efter att ha förlorat med 1-0 mot FC Rosengård.

I den första halvleken skapade Torn tillräckligt många bra målchanser för att kunna ta hem segern. Men den här kvällen saknades både skärpan och beslutsamheten i de avgörande lägena så matchen var mållös i halvtid.

– Det är en lärdom som vi får dra. Man måste sätta dit chanserna, sa tränare Robin Lindroos.

I inledningen av den andra halvleken missade Torn ytterligare ett öppet läge. Därefter tog Rosengård allt mer över spelet och skaffade fram några nästanlägen när det blev röra efter ett par fasta situationer.

Matchens enda mål kom i den 70:e minuten då Clifford Rindom tog sig fram längs hela vänsterkanten och med ett inspel längs marken nådde Simon Ingheden som sköt bollen i mål från nära håll.

Mot slutet fick Torn iväg ett par skott tätt utanför målramen men närmre än så kom man inte mot ett hårt kämpande FC Rosengård.

– Det känns förstås surt att åka ut. Vi får bryta ihop och komma igen direkt. Det är tätt mellan matcherna, sa Robin Lindroos och fortsatte:

– Ska man säga något positivt efter den här förlusten så är det att stora delar av försvarsspelet såg bra ut. Vi har jobbat på det i veckan.

Det var inte bara Torn av lagen i Ettan Södra som stod för en blek insats i Svenska Cupen. Av de 12 lag från Ettan Södra som kvalificerat sig för den första omgången av Svenska cupen var det bara fem av dem som gick vidare till andra omgången.

Torn kan nu under resten av säsongen lägga allt fokus på seriespelet i Ettan Södra där en hemmamatch mot Lindome GIF väntar redan på lördag 3 juli med avspark klockan 13:00.

Sön 14/4 16:00