SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
Herr

Torns IF
2 - 1
IFK Värnamo
Torns IF2 - 1IFK Värnamo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 oktober, 15:00
Plats:Tornvallen, Stångby A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000012191
Samling:14:00
Seger mot serieledande IFK Värnamo
2020-10-22 12:00
Dylan Kosik Sulaiman öppnade målskyttet redan i den 5:e matchminuten. Foto: Göran Lenz/apb.se.

Torn stod för en mycket bra insats när man i helgen besegrade IFK Värnamo med 2-1 hemma på Tornvallen.

Torn inledde matchen bra och tog ledningen tidigt. Hugo Barsne tog sig in i straffområdet och ned till kortlinjen innan han passade bollen inåt, bakåt till Dylan Kosik Sulaiman som gjorde sitt första mål för dagen. 1-0 stod sig sedan hela vägen till halvtidspausen.
 
– Vi får en bra start, precis som vi önskade och pratade om. Att vi skulle tro på det till 100% tack vare att vi är starka i vår hemmaborg. Vi börjar i ett högt tempo och kommer fram på vår högerkant som vi också pratat om innan matchen. 1-0 efter fem minuter är en riktigt smakstart. Sedan ligger vi rätt i våra positioner halvleken igenom och skapar dessutom ett par chanser till, men till det hör att Värnamo också hade ett par chanser som Svante räddade, sa tränare Richard "Kalle" Ringhov.
Värnamo inledde den andra halvleken med mer bollinnehav än de haft i den första halvleken, men i den 59:e matchminuten stack Torn upp och ökade sin ledning till 2-0. Rebin Asaad drev framåt och när Värnamospelarna började svärma kring honom spelade han in bollen till Dylan Kosik Sulaiman som i närheten av straffpunkten sköt in bollen via stolpen.
 
– I halvtid pratade vi om att vara förberedda på Värnamos anstormning som skulle komma och det gjorde den med. Vi kom långt ner i plan och Värnamo hade mycket boll utan att skapa de där riktigt heta chanserna. När vi sedan får 2-0 så kommer vi in i en mycket bra period där vi flyttar upp spelet i plan och Värnamo går ner sig, tycker Kalle Ringhov.
Efter 2-0-målet tar Torn tillbaka initiativet och skapar flera chanser att göra ytterligare mål. Istället reducerar Värnamo till 2-1 på en straff i den 80:e minuten efter att Tobias Karlsson fått bollen på armen. Mot slutet trycker Värnamo på för en kvittering utan att skapa några bra lägen.
 
– När dom får straffen och det blir 2-1 så blir det lite stressigt, men det skapas inte den där direkta chansen för kvittering ändå, konstaterar Kalle Ringhov.
Matchen slutar 2-1 och Torn tog därmed sin fjärde raka seger på hemmaplan i seriespelet.
 
– Sammanfattningsvis tycker jag att vi gör en bra match och en bra prestation rakt igenom. Kollektivet gör en fantastisk arbetsinsats, vilket krävs mot en motståndare som Värnamo. De är som tabellplaceringen visar ett mycket bra fotbollslag, men vi visar också att vi är det. Vi släpper inte till så mycket bakåt och är jättebra i våra omställningslägen denna soliga eftermiddag på Tornvallen, avslutar Kalle Ringhov.

De kommande två helgerna väntar nu två tuffa bortamatcher mot först Assyriska Turabdin IK och därefter Utsikten innan det är dags för nästa hemmamatch som är derbyt mot Lunds BK.

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/3 13:00
0 - 0  
Lör 9/3 13:00
0 - 2  
Lör 2/3 13:00
2 - 2  
Fre 23/2 19:00
1 - 3  
Lör 17/2 12:00
1 - 1  
Lör 10/2 13:00
2 - 1  
 
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram