2018-04-19 18:58
Uppvärmning inför avspark. Foto: Leif Håkansson.
I andra omgången av seriespelet ställdes Torns IF:s damlag mot Högaborgs BK på bortaplan.
Måste börja med att lyfta fram spelarnas fina inställning, imponerande!

Jag känner att vi var "rätt på det" taktiskt sett. Vi ville stänga ytorna, ligga rätt och göra det svårt för Högaborg och det var precis vad vi gjorde. De hade oerhört mycket boll och ett fint passningsspel, men tvingades ofta spela i sidled i stället för att hitta framåt i banan. Vi talade också om att även om vi är defensiva så kommer det att dyka upp 2-3 chanser för oss och det var precis vad som hände. Riktigt starkt jobbat av Alicia ensam på topp. Både skottet precis efter deras 1-0 mål och friläget med målvakten är oerhört nära att ge oss 1-1.

Jag är verkligen väldigt glad och stolt över allas inställning och deras 1-0 mål är absolut offside och 2-0 målet är ett vackert skott (otagbart för Sabina), ribba in, i 90:e minuten. Positivt också att vi orkade 90 minuter trots bara 13 spelare. Riktigt trevligt att stå vid sidan och se hur spelarna kämpar, sliter och försöker matchen igenom i alla dueller. Känns inte som att vi hade kunnat göra en bättre match just nu, men vi möter Högaborg 2 gånger till under säsongen så vi ska jobba på att i dessa möten kunna störa dom än mer!