Samling:12:45
Seger mot Åhus Horna BK
2019-09-16 15:50
Lördagens bortamatch i spelomgång 8 mot Åhus slutade med en 2-0-vinst.
Vi skulle åka iväg på en av de längre resorna i serien. Dagens bortamatch var mot Åhus Horna BK och den skulle spelas på deras fina A-plan. Extra kul när vi fick se Danne på läktaren, då han hade fått tid över att se matchen. Som vanligt fick vi ett trevligt välkomnande av Åhus.

Inledningsvis var det relativt lågt tempo där motståndarna störde oss i vår speluppbyggnad. De kom samtidigt i några bra anfall, dock utan att få till avslut. Vi hade själva svårigheter att etablera bra anfall i spelyta två och tre. När vi väl kom i några av de få bra anfallen vi hade, och även fick till ett bra avslut, gjorde hemmamålvakten mycket stabila räddningar utan några som helst problem.

Första halvlek slutade mållös, vilket också var rättvist. Vi var dock inte nöjda med hur vi spelat de första 45 minuterna och var tvungna att höja nivån inför den kommande halvleken.

I andra halvlek började vi genast övertygande och en nyligen inbytt Isak fick göra sitt första mål i Torntröjan. Vi började ta över allt mer och fick till några heta chanser. Men gjorde inte målvakten en bra räddning så var det offside.

Med ställningen fortsatt 1-0 och lite kvar att spela vågade hemmalaget chansa mer. De gick över till endast tre försvarare och skickade in många bollar i vårt straffområde. Men vårt för dagen stabilt spelande försvar släppte inte till mycket. Åhus fick dock en bra kvitteringsmöjlighet på en hörna, men fick inte in bollen.

Det skulle istället vara Adam som fick sista ordet. Med en fenomenal passning från Matthew och ett starkt förarbete från Abbe, så kunde Adam i sin sista touch i matchen och med sin sista touch innan han skall iväg på nya äventyr göra 2-0-målet.

Vi gör en bättre andra halvlek och gör också två mål. Tack för din tid i Torn Adam och lycka till i lumpen.
3 poäng med till Stångby och fortsatt serieledning!