Serie:Träningsmatcher U19
Samling:11:45
Oavgjort mot Harlösa IF
2019-03-24 21:53
Lördagens hemmamatch mot Harlösa blev en jämn affär där slutresultatet skrevs till 1-1.
Vi öppnade upp väldigt piggt och lyckas få Harlösa att slarva i sina uppspel tidigt, genom vår press. Dock lyckades vi inte riktigt förvalta bollvinsterna, utan det slutade samtliga gånger med korta anfallssekvenser.

Efter att vi spelat ca 20 minuter hade vi ett tydligt bollinnehav, medan bortalaget fokuserade på att stänga ytorna mellan sin backlinje och mittfält, samtidigt som de försökte komma i omställningar. Och det var just genom en sån omställning som motståndarna tog sin 0-1 ledning.

Innan första halvlek skulle nå sitt slut, hann vi komma i ett par farliga anfall, men vi fick inte riktigt till det i avslutningsmomentet.

0-1 i paus.

Under pausen gick vi framförallt igenom att vi behövde förbättra vår spelbredd och vårt speldjup för att komma loss. Killarna tog åt sig instruktionerna direkt och hade inom 5 minuter av andra halvlek kvitterat, genom att utnyttja spelbredden till fullo. Det var även bara ett par minuter senare väldigt nära till ett ledningsmål på ett nästan identiskt anfall.

Medan matchen började gå mot sitt slut sjönk även kvalitén, och vi blev långa inom våra lagdelar. Vi slutade därför hota och var inte tillräckligt nära att ta ledningen mot slutet.

Positivt var dock att trots detta, spelade vi väldigt  bra defensivt. Speciellt i våra defensiva omställningar. Resultatet blev också att motståndarna inte heller hotade oss med mer än ett par halvchanser.

Summa summarum, en stabil insats med inslag av både väldigt bra offensiva och defensiva aktioner.

Lör 13/4 12:30