Serie:Träningsmatcher U19
Samling:17:45
Bortaseger mot Teckomatorps SK
2019-03-16 00:25
En regnig fredagskväll och inte optimala väderförhållanden, trots detta bjöds det på en härlig fotboll som slutade i en 1-2 vinst mot Teckomatorps SK:s B-lag.
Vi inledde starkast med att tidigt göra 0-1 genom Hannes.  Hemmalaget försökte hålla en hög backlinje där de satte en relativt tidig press på oss. Detta resulterade i att ytan bakom deras backlinje blev större, och killarna utnyttjade detta direkt.

Efter drygt 20 minuter hittade vi nästa djupledsboll som höll på att friställa vår yttermittfältare, men målvakten hann precis komma ut och stoppa situationen. Det kändes tryggt och stabilt, och vi spelade med väldigt bra självförtroende.

Teckomatorp skulle dock visa sig vara väldigt farliga i offensivt straffområde, där de hittade mycket bra instick till sin anfallare. Men var det inte Liam som räddade så var det stolpen.

Mot slutet av första halvlek hade hemmalaget kommit in i matchen och haft en del chanser. Strax innan halvtid lyckades de även kvittera genom en hörnvariant.

1-1 i halvtid, vilket också var rättvist.

Domaren startade andra halvlek och den här perioden försökte vi att hitta lite mer passningar i spelyta två mellan motståndarnas backlinje och mittfält. Nu hade vi betydligt bättre kontroll på matchen och var mindre stressade över att hitta en avgörande passning.

Under den här perioden kom de flesta chanserna när vi kom i snabba omställningar som motståndarna var lite ostrukturerade i. Diako återtar vår ledning till 1-2 mot slutet av matchen, vilket också blev resultatet.

Hemmalaget hade några halvchanser i andra halvlek men backlinjen och Liam löser samtliga sekvenser väldigt bra.